Eros Necropsique – Crise de Lucidité

Eros Necropsique – Crise de Lucidité

Met een prachtig uitgevoerde digipack in A5-formaat probeert Eros Necropsique de aandacht te vestigen op hun derde album ‘Crise de Lucidité’. Dat is me dunkt ook wel nodig, want vijf lange jaren heeft de band zich in stilte gehuld. Trots meldt de bio dan ook:” This cult french band is definitly back and ready to conquer the new milleniumm…” (sic). Ik kan verkeerd zijn, maar ik vermoed dat het wel niet zo’n vaart zal lopen.

Eros Necropsique is namelijk altijd al een vreemde band geweest en ik vermoed dat hun muziek maar weinig metalheads zal aanspreken. De stijl, zelf noemen ze het ‘poetic symphonic dark’ heeft namelijk meer raaklijnen met het gothic-genre dan met metal. Er wordt maar sporadisch een elektrische gitaar ingezet bij de paar voorzichtige uitbarstingen en dan nog blijft het muzikale geweld beperkt tot een paar uitgesponnen akkoorden. Niet meteen voer voor metalheads dus. De hoofdmoot van de muziek bestaat vooral uit sferische keyboardaanslagen aangedikt met wat middeleeuws aandoende percussie, een akoestische gitaar en de engelachtige keelklanken van ene Jeanne. De muziek vormt het muzikale kader waarin zanger (nouja) Olivier zich beweegt. Als een volleerde redenaar dreunt hij zijn (Franse) teksten op.

Ik weet dat er een zekere markt is voor dit soort muziek, maar ik betwijfel sterk of metalheads zich hierdoor zullen voelen aangesproken. Dit is gewoon gothic met wat middeleeuwse invloeden. De enige reden dit ding bij zware metalen is beland, is dan ook waarschijnlijk het label. Adipocere Records staat sinds jaar en dag bekend als dé exporteur van (extreme) Franse metal. Metalheads (of gothicers) die desondanks toch geïnteresseerd zijn moeten zich haasten, want de digipack is gelimiteerd en biedt behalve prachtig artwork ook een live videoclip.

Tracks:
Eros Necropsique - Crise de Lucidité

  1. Le commencement d’une fin
  2. La fable du lisier
  3. Le nécrophile
  4. Reflets d’univers
  5. Ce que charrie le flot de vie
  6. La voix
  7. La pluie d’or
  8. Alcool

Line-up:

  • Olivier – keyboards, zang
  • Cof – bas

Links: