Entrench – Through The Walls Of Flesh

Uit Zweden komt nu eens niet een band die death metal met een kettingzaaggeluid voortbrengt, maar pure onversneden thrash. Through The Walls Of Flesh is het derde album van Entrench in zijn twaalfjarig bestaan.

Wars van alle muzikale trends die sinds die tijd gepasseerd zijn, neemt Entrench je mee terug naar de eerste helft van de jaren tachtig. Een tijd dat thrash metal net begon aan zijn bloei en er vooral bij onze oosterburen een aantal ware klassiekers werden geproduceerd. Entrench doet denken aan lp’s als Endless Pain (Kreator) en Product Of Imaginations (Paradox). Mede omdat het lekker ruw en ongepolijst klinkt. Van triggers, overdubs en een cleane productie heeft de band duidelijk nog nooit gehoord.

In de snellere stukken neigt het chaotisch te worden, maar nergens vliegt Entrench uit de bocht. Memorabel is het nergens (er kan wel een catchy riffje meer af) en het stemgeluid moet je liggen, maar Entrench weet dat goed te maken door veel energie in zijn muziek te leggen. De potentie is te horen en met hard werken (en wat geluk) kan ook Entrench nog groeien.

Score:

75/100

Label:

I Hate Records, 2017

Tracklisting:

  1. The Coming Storm/Dawn Of War
  2. Enter The Frey
  3. Iron Coffin
  4. Dead End
  5. The Warmonger Sacrament
  6. White Light Precedes Black Rain
  7. Fragments / Shadows Of Death

Line-up:

  • Fredrik Pellbrink – Vocalen, Gitaar
  • Joel Sundin – Basgitaar
  • Mats Blyckert- Drums

Links: