Engulfed – Engulfed in Obscurity

Het Turkse trio van Engulfed brengt na de eerste EP, Through the Eternal Damnation, het eerste volwaardige album uit, genaamd Engulfed in Obscurity.  De band zelf is samengesteld uit leden van andere Turkse bands als Diabolizer en Burial Invocation. Je zou dus mogen verwachten dat de heren weten wat ze doen. En dat weten ze.

Verwacht een pot knallende death metal met een stem die je het best kan vergelijken met een aanstormende bulldozer. Verder staan de dubbele baspedalen bijna niet stil en vliegen de snaren in het rond. Het enige nummer waarbij dat niet zo is, is Escalation of Darkness, het eerste nummer. Verder klinkt het zoals je van een deathmetalband mag verwachten. Deze manifestatie van de dood is zeker niet voor mensen die rustig willen genieten op een stoeltje op een terras, lurkend aan een glas oranjeboom alcoholvrij. Langzame nummers doen deze Turken niet aan, alles is snel en vooral heel goed voor je nekspieren. Enig puntje van kritiek is er ook, de meeste nummers klinken veelal hetzelfde. Er had wel iets meer variatie in de riffs gemogen. Dit mag de pret verder niet drukken, Engulfed in Obscurity is een prima plaat om op te zetten tijdens de koffiepauze op het werk.

De heren weten een album neer te zetten dat een beetje deathmetalliefhebber zeker wel kan waarderen. Engulfed verdient zeker een kans om eens beluisterd te worden.

Score:

78/100

Label:

Hellthrasher Productions 2017

Tracklisting:

 1. Escalation of Darkness
 2. The Halls Of Grim Eternity
 3. Conqueror From Beyond The Outer Gates
 4. Engulfed In Obscurity
 5. Invocation Of Death And Misery
 6. Demonic Manifest Of Devastation
 7. Inseminated With Demon Seed
 8. Mayhemic Flames Of Doom
 9. The Blackened Skies

Line-up:

 • Serkan – Zang, Bas
 • Mustafa – Gitaar
 • Aberrant – Drums

Links:

Geef een reactie