Enforced – Kill Grid

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het zou klinken als je Bolt Thrower en Slayer zou combineren? Wel, Enforced geeft daar met Kill Grid antwoord op. De Amerikaanse band, opgericht in 2017, heeft haar roots in de punk en hardcore gecombineerd met een voorliefde voor death metal en wat er uit voort is gekomen liefkozend crossover-deathmetal genoemd.

Allereerst springt de geweldige hoes in het oog, met artwork van Joe Petagno die eerder onder andere werkte voor Mötorhead en Vitriol. Muzikaal treffen we vooral heel veel riffs, knallende, beukende riffs welteverstaan. De zang van Knox Colby ligt op het randje van verstaanbaar, maar wel heerlijk rauw. Het nummer Malignance doet me even controleren of ik niet naar een cover van Slayer‘s Black Magic zit te luisteren. De riffs van beide nummers komen wel erg overeen. Laten we het er op houden dat Black Magic een belangrijke en duidelijke inspiratiebron is geweest voor het nummer, in ieder geval op het gebied van riffs.

Ik ben normaal gesproken niet zo van de onverstaanbare grunts. Enforced duwt dat voor mij over de grens van het toelaatbare maar toch accepteer ik het. Het past namelijk zo ontzettend goed bij de muziek dat je het voor lief neemt. Die muziek combineert de kracht van een band als Bolt Thrower met de felheid van de oude Slayer. Elke liefhebber van death en thrash raad ik aan Kill Grid eens te beluisteren. Ik vermoed dat Enforced veel nieuwe liefhebbers voor zich weet te winnen met dit Kill Grid.

Score:

80/100

Label:

Century Media, 2021

Tracklisting:

 1. The Doctrine
 2. UXO
 3. Beneath Me
 4. Malignance
 5. Kill Grid
 6. Curtain Fire
 7. Hemorrhage
 8. Blood Ribbon
 9. Trespasser

Line-up:

 • Knox Colby – Zang
 • Will Wagstaff – Gitaar
 • Zach Monahan – Gitaar
 • Ethan Gensurowsky – Bas
 • Alex Bishop – Drums

Links: