Endzeit – Years of Hunger

Endzeit – Years of Hunger
Eigen beheer, 2014

Years of Hunger, de eerste EP van het Finse Endzeit, heeft een behoorlijk lange aanloop gehad. In 2012 al was het materiaal bij elkaar gepend door gitarist – en op dat moment enige lid – Polaris. Het duurde echter tot 2014 voor hij een complete band bij elkaar had gezocht. De nummers werden meteen opgenomen en Years of Hunger is nu eindelijk een feit.

Hoe het klinkt? Weet je nog hoe spannend Dark Funeral klonk in zijn begindagen? Zo dus. Originaliteit staat niet bepaald hoog in het vaandel bij deze Finnen; want hoewel ze hun muziek zelf raw apocalyptic blackmetal noemen, is dit gewoon op Zweedse leest geschoolde snelle blackmetal. Het enige nummer dat ietwat afwijkt is het met bezwerende zang opgeluisterde Life? Om elke vergissing uit te schakelen gooit de band er nog een Dark Funeral cover tegenaan als afsluiter.

Compleet gespeend van elke vorm van eigen geluid doet Endzeit hoe dan ook zijn stinkende best om indruk te maken met sterke songs en een krachtdadige uitvoering. Dat lukt ze ook aardig en daarmee is het bestaansrecht van deze band meteen een feit. Dark Funeral zou wel willen dat ze nog zo hongerig klonken als deze Finnen. Een prima EP’tje.

Tracklisting:Endzeit - Years of Hunger

  1. Inception
  2. Hunger
  3. Godless
  4. Life?
  5. The dawn no more rises

Line-up:

  • Schwarz – Gitaar, zang
  • Polaris – Gitaar
  • Pyry – Basgitaar
  • Samuli – Drums

Links: