Emil Bulls – Mixtape

De Duitsers van Emil Bulls wilden op hun nieuwe album eens iets anders proberen dan eigen versies in een ander of akoestisch jasje of een geremixte versie van oudere nummers. In plaats daarvan kozen ze een aantal nummers uit de jaren ’80 en ’90 waarmee ze zelf opgroeiden en selecteerden uit ruim driehonderd nummers de onderstaande veertien.

Zelf  heb ik altijd een gemengd gevoel bij covers: of het voegt weinig toe of het is knap nagedaan maar na een keer luisteren al niet meer de moeite waard. Het siert de band dat ze niet kiezen voor de zoveelste cover van Ace of Spades of I Was Made For Lovin’ You. Nee, ze kiezen juist voor nummers die niet uit de metal-hoek komen. Dat blijkt gelijk al uit het openingsnummer van Destiny’s Child godbetert nog aan toe. Je kon in de jaren ’90 MTV niet inschakelen of dit zeiknummer kwam voorbij. Of wat te denken van een cover van absolute trendy’s Bruno Mars en Placebo? Mijn wenkbrauwen gingen in ieder geval omhoog.

En die gingen zo mogelijk nog verder omhoog toen het eerste nummer werd ingezet. Emil Bulls heeft ervoor gekozen elk nummer van een stevige metalsaus te voorzien. Regelmatig worden vette baslijnen en dubbele bassdrums ingezet om daarmee een lekker opgefokte groove in te zetten. Hoewel de meeste bands op Mixtape nooit iets met metal van doen hebben gehad (en ze dus onbekend danwel onbemind zijn, of een combinatie van beiden) is het eindresultaat geslaagd. Emil Bulls toont dat ze ballen hebben door gewoon lekker eigenwijs en verrassend uit de hoek te komen met dit album.

Label:

AFM Records

Tracklisting:

 1. Survivor (Destiny’s Child)
 2. Tell It To My Heart (Taylor Dane)
 3. Mr Brightside (The Killers)
 4. Grenade (Bruno Mars)
 5. River (Eminem feat. Ed Sheeran)
 6. Rebel Yell (Billy Idol)
 7. Jesus He Knos me (Genesis)
 8. You Should See Me In A Crown (Billy Eilish)
 9. Jungle Drum (Emiliana Torrini)
 10. The Hills (The Weekend)
 11. We Built This City (Starship)
 12. Where Is My Mnd ( Pixies)
 13. Every You Every Me (Placebo
 14. Kids (MGMT)

Line-up:

 • Christoph von Freydorf – Vocalen
 • Stephan Karl – Gitaar
 • Andy Bock – gitaar
 • James Richardson – Basgitaar
 • Fabian Füß – Drums

Links: