Embercrow – Blacklight Wanderers

Embercrow – Blacklight Wanderers
Innersun Records, 2013

Ze hebben behoorlijk hun tijd genomen om zich te vormen, deze Duitsers. Embercrow debuteerde eind vorig jaar met Blacklight Wanderers, een plaat die een klein uur aan gothic rock bevat met wat uitschieters richting metal.

Melo-rock, staat dat nu voor melodieuze rock of melige rock? Je zou bij deze heren al durven twijfelen. Beide elementen zitten er zeker in. Over het algemeen krijg ik een sterke Staind indruk door de zangstijl, enkel is dit dan wat houteriger en met wat onzuiverheden gebracht, vooral op de hogere momenten. Je kan misschien ook denken aan de ietwat melodieuzere en slependere tracks die Metallica losliet op Load en Reload, maar dan door een behoorlijk symfonische filter getrokken. Het levert melodieus zeker goede momenten op en je kan ook niet ontkennen dat vocaal er wat pijn gestoken wordt in de zanglijnen, enkel blijft Embercrow behoorlijk oppervlakkig verder rocken en zijn er niet al te veel vocale experimenten toegevoegd. Hier en daar even een scream of grunt, maar waarom niet meer?

Zeker nog geen verloren zaak hoor, deze Duitse melo-rockers. Melodieën als bij het begin van Isle of Origins zijn prima luistervoer en hier durft zanger Simon ook even wat anders te doen doorheen de track. Jammer dat die totale afwisseling momenteel nog de grote afwezige is en dus ook het werkpunt van deze Duitsers vormt.

Tracklisting:

 1. Sharing Wounds
 2. In Search of The Sun
 3. The Eye Haunting Me
 4. In The End
 5. Isle of Origins
 6. Plainsong
 7. Vagrant Moon
 8. A Cheerless Companion
 9. The Eternal Dialogue
 10. Return To The Outer Realms

Line-up:

 • Stoff – Bas, Gitaar
 • Robert – Drum
 • Marcos – Keyboard
 • Simon – Zang, Gitaar

Links: