Elvenking – Reader of The Runes – Divination

Na opgericht te zijn in 1997 brengt het Italiaanse Elvenking nu zijn tiende release uit. Tekstueel daagde de band zichzelf uit door een wereld bij elkaar te fantaseren waarin magie en krachten uit lang vervlogen tijden zichtbaar worden. Reader Of The Ruins – Divination vormt het eerste hoofdstuk, waarvan er meerdere zullen volgen, en dient als inleiding waarbij kennis wordt gemaakt met de karakters.

Muzikaal gezien borduurt de band voort op de formule waarmee de Italianen al jarenlang succes hebben: folky, vrolijk aandoende deuntjes die gebracht worden door de sologitaar en sporadisch worden aangevuld met een viool. Hier overheen legt Elvenking de riffs en drums die het geheel een stuwend effect meegeven. Ook op vocaal gebied krijg je genoeg melodie voor je kiezen en het lukt dan ook bij de eerste luisterbeurt al de refreintjes mee te zingen, voordat het nummer is afgelopen. Damna beschikt daarbij over een fijn stemgeluid met en groot bereik zonder dat er teveel hoge gilletjes en uithalen in voorkomen.

Fans van Elvenking kunnen weer even vooruit. Niet alleen met dit album, maar als de belofte wordt ingelost, ook met toekomstige albums welke voort zullen borduren op het Reader Of The Runes-thema. Prachtig vooruitzicht, toch?

Score:

80/100

Label:

AFM Records, 2019

Tracklisting:

 1. Perthro
 2. Heathen Divine
 3. Divination
 4. Silverseal
 5. The Misfortune Of Virtue
 6. Eternal Eleanor
 7. Diamonds In The Night
 8. Under The Sign Of A Black Star
 9. Malefica Doctrine
 10. Sic Semper Tyrannis
 11. Warden Of The Bane
 12. Reader Of The Runes – Book I

Line-up:

 • Damna – Vocalen
 • Rafahel – Gitaar
 • Jakob – Basgitaar
 • Lancs – Drums
 • Lethien – Viool

Links: