Eldorado – Riding the Sun

Daar zijn ze weer, de Spaanse heren van Eldorado. Aan het eind van het jaar doen ze nog even een gooi naar onze jaarlijsten, iets waar ze al eerder zijn beland met hun vorige albums. Zoals gebruikelijk brengt de band weer twee versies van een album tegelijk uit. Mundo Aéreo is de Spaanse versie van Riding the Sun.

 

Het geluid van de jaren zeventig, met zijn psychedelische elementen, bepaalt nog steeds het geluid van Eldorado. Toch is er iets veranderd in het geluid van de band. Er wordt een stapje terug gedaan namelijk. De kracht in de nummers is afgenomen, waardoor de twaalf nummers op dit album wat meer aanspreken. Rocken gebeurt nog wel, in de vorm van Cosmic Radio bijvoorbeeld, maar het voelt alsof de handrem er nog op zit. Over het algemeen genomen, komt Riding The Sun over als een heel rustig album. ‘Tranquilamente’, zeggen de Spanjaarden, wat ‘rustig aan’ betekent. Iets wat de Spanjaarden gedaan lijken te hebben.

Nog steeds weet zanger Jesús Trujillo te overtuigen met zijn stem. Nog steeds weet Eldorado te overtuigen met zijn songs. En toch voelt er iets te missen in het geheel. Riding The Sun is gewoon een goed album. Gevoelsmatig had het alleen beter kunnen zijn, misschien wel moeten zijn…

Label:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Riding the Sun
 2. Gossip Crow
 3. Forever on the Run
 4. Cosmic Radio
 5. Plastic Flowers
 6. As it Should Be
 7. Looking at the Stars
 8. Mother Water
 9. She Rules the Sky
 10. The Servants
 11. Men of Good Reputation
 12. The Last Goodbye

Line-up:

 • Jesús Trujillo – Zang, Toetsen & Gitaar
 • Andrés Duende – Gitaar & Zang
 • Cézar Sánchez – Bas & Zang
 • Javi Planelles – Drums

Links:

Score: 75/100

Bewaren

Geef een reactie