Ektomorf – Warpath (Live And Life On The Road)

Het Hongaarse Ektomorf stond in 2016 op Wacken Open Air en brengt daarvan nu een live CD en DVD uit, die beide in fysieke vorm naar Zware Metalen worden gestuurd. Het probleem met het recenseren van een live CD is vaak moeilijker dan een regulier album, zeker wanneer je er niet bij bent geweest.

Het lukt Ektomorf echter goed om toch aan de luisteraar te laten weten wat hij/zij heeft gemist. Ten eerste omdat de band in een goede vorm verkeert. De heren zijn duidelijk op elkaar ingespeeld, maar het gezelschap vertoont geen routines dit kunstje. Zeker, het publiek wordt vrij standaard opgezweept, maar hapt maar al te graag toe op de aansporingen van zanger Farkas om vooral mee te brullen. Ten tweede omdat aan het geluid gelukkig niet is gesleuteld, zodat je het idee hebt ook echt naar een live album te luisteren.

Voor wie Ektomorf niet kent: de band maakt een vorm van thrashy groove, waarbij het Sepultura van begin jaren negentig samen met Soulfly een grote invloed is. De muziek is niet al te technisch, maar het swingt wel als een spreekwoordelijke tiet, al moet wel gezegd dat een titel als Fuck You All wat puberaal overkomt.

En dan de bijgeleverde DVD. De eerste drie kwartier worden gevuld met een registratie van het optreden op Wacken. De tracklist is dezelfde als die van de CD. Het is een spontaan optreden zonder ingestudeerde pasjes. Met enige regelmaat staat er ook een cameraman in beeld, maar band en publiek hebben er duidelijk zin in. Het tweede gedeelte vormt een ruim anderhalf uur durend kijkje achter de schermen. Er wordt een blik gegund in de studio (annex oefenruimte) van Ektomorf en verder zien we beelden van de band in de tourbus, het hotel, backstage, in de sportzaal en tijdens een soundcheck. Het vormt een open en eerlijk beeld van de Hongaren, want zelfs een ruzie is gefilmd en ondertiteld. Een leuk ding voor de fans van de band.

Label:

AFM Records

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Aggressor
 3. Move On
 4. Ambush In The Night
 5. Holocaust
 6. Black Flag
 7. Evil By Nature
 8. United Nations
 9. Leech
 10. Fuck You All
 11. Know Them
 12. Outcast

Line-up:

 • Zoltán “Zoli/Zotya” Farkas – Vocalen, Gitaar
 • Tamás Schrottner – Gitaar
 • Szabolcs Murvai – Basgitaar
 • Róbert Jaksa – Drums

Links: