Ektomorf – Fury

Het Hongaarse Ektomorf nam vorig jaar afscheid van haar gitarist, bassist en drummer. Daarmee bleef gitarist, zanger en drijvende kracht Zoltán Farkas van deze band alleen achter. Hij vormde een nieuwe line-up en nam Fury op.

De bezettingswisselingen hebben geen enkele invloed gehad op het totaal geluid van Ektomorf. Ook op Fury klinkt de band als een Sepultura-kloon waarbij de thrash van een goede dosis groove wordt voorzien. Het geluid is zwaar en lomp, de gitaren zijn zo te horen minimaal een toon naar beneden gestemd, terwijl de productie goed is.

Op tekstueel vlak wordt er van alles aangekaart wat er mis is in de wereld: van discriminatie tot oorlog en van onrecht tot misdaden tegen de menselijkheid. Hierbij worden de onderwerpen slechts aangekaart zonder dat er oplossingen worden aangedragen (of het moet het advies zijn je tegenstanders levend te villen, zoals in de afsluiter van Fury) laat staan dat er wordt gepredikt.

Over de hele linie klinkt Fury net iets feller en sneller dan haar voorgangers. Wellicht toch het resultaat van de bezettingswisselingen? Hoe dan ook, fans van Ektomorf zullen ook met dit album goed uit de voeten kunnen en er zal komende zomer op menig festival wel een circlepit ontstaan wanneer Ektomorf daar speelt.

Score: 

78/100

Label:

AFM Records, 2018

Tracklisting:

 1. The Prophet Of Doom
 2. AK47
 3. Fury
 4. Bullet In Your Head
 5. Faith And Strength
 6. Infernal Warfare
 7. Tears Of Christ
 8. Blood For Blood
 9. If You’re Willing To Die
 10. Skin Them Alive

Line-up:

 • Zoltán Farkas – Vocalen, gitaar
 • Szebasztián Simon – Gitaar
 • Atilla Asztalos – Basgitaar
 • Dániel Szabó – Drums

Links: