EHBO – Enske Metaal

EHBO – Enske Metaal

Vers van de pers ligt hier de CD Enske Metaal. Deze CD is uitgebracht door de Enschedese HeadBangers Organistie. De EHBO heeft als doel om de Enschedese metal te promoten en daarom brengen zij nu deze CD uit met twaalf bands uit Enschede en omgeving. Tijd om de CD maar eens op te zetten.


Het eerste nummer op Enske Metaal is van Pulmonary Abscess. Met Pulmonary Abscess opent de CD meteen met een lekker stevig death metal nummer. Vervolgens komt Eschutheon met het nummer Tyrant Captain waarbij ze goed laten horen wie ze zijn. Echte brute death metal, en dat willen ze je laten weten ook!

Dan is Hills of Eternity aan de beurt. Het nummer And History Repeats is een goed gothic metal nummer met veel mannelijke vocalen. Helaas is deze band uit elkaar gegaan, maar van de Oud bandleden zullen we zeker meer gaan horen (een groot deel van de band zit nu in Shattered Hope, die binnenkort met een demo uit zal komen, en zanger Maarten en drummer Chris zijn tevens actief in Covered in Ashes)

Devious, Caedere en Deification zijn vervolgs drie goede death metal bands. Allemaal hebben ze meegedaan aan de bekende Metal Battle. Dat ze die nog niet hebben gewonnen maakt niet uit want ze staan erg goed op deze CD!

Solarisis laat je genieten van een heerlijk potje death metal en met I.N.R.I. is er ook nog een trash metal band toegevoegd aan Enske Metaal.

Bitter Hævest is een band die vooral melodische doom maakt. Op deze compilatie CD is dat toch wel even een prettige afwisseling. Buiten het feit dat is Lawrence of Arabia ook nog eens een erg goed nummer!

Extreem Eczeem, een band waar ik al veel te lang niks meer van heb gehoord, want deze band maakte goede muziek en dat zou je eigenlijk regelmatig moet luisteren of live podium moet zien. Endymæria is een band die ik nog niet ken, maar aan dit nummer, Land of Schadows, te horen, is dat erg jammer. Op hun site is te lezen dat ze net een nieuwe gitarist hebben en dat er een nieuwe CD op komst is, dat beloofd dus veel goeds voor de toekomst.

Control Human Delete doet het laatste nummer op Enske Metaal. En dat is goed voor 9.21 minuten stevige industrial black metal. Het nummer Discipline March towards Destruction is een prima afsluiting van deze lekkere compilatie CD.

EHBO
De EHBO heeft zeker gelijk dat ze met Enske Metaal de Enschedese metal steunen. Allemaal goede bands op 1 CD! Enschede mag trots zijn op deze bands. Ondanks dat het grootste deel nog uit Death metal bestaat vind ik gelukkig nog voldoende afwisseling op de CD dat ik hem graag nog een keertje op zet.

Waar te koop?
Enske Metaal zal verkrijgbaar zijn zolang de voorraad strekt bij de komende EHBO evenementen en via de site van de EHBO. Of stuur een mailtje naar CD@enschedeseheadbangers.cjb.net
De CD kost slechts 5 euro (excl verzendkosten).

Tracklist en links

1. Pulmonary Abscess – Wishmaster 3:45
2. Escutcheon – Tyrant Captain 4:54
3. Hills of Eternity – And History repeats 7:22
4. Devious – Haunted 4:15
5. Caedere – Human Decay 3:34
6. Deifecation – Beaten to Pulp 3:58
7. Solarisis – Why Worship 3:46
8. I.N.R.I. – Hyper Basterd Breed 4:26
9. Bitter Hærvest – Lawrence of Arabia 3:47
10. Extreem Eczeem – Deboned 4:59
11. Endymæria – Land of Shadows 4:59
12.
 
Control Human
Delete
– Discipline March towards
  Destruction
9:21
 

Overige links:
Enschedese Headbangers Organisatie