Edensong – Years In The Garden Of Years

Edensong is een progressieve rock band uit New York en bestaat sinds 2004. Het debuutalbum, The Fruit Fallen, uit 2008, gecombineerd met de vele optredens die de band doet, heeft ervoor gezorgd dat Edensong al over een schare lovende fans kan beschikken. In 2011 werd begonnen aan een tweede album dat nu,  zo’n vijf jaar later, klaar is en de titel Years In The Garden Of Years heeft meegekregen.

Het album is te verdelen in drie hoofdstukken. Te beginnen met opener Cold City, dat nog redelijk bij te houden is qua tempowisselingen. Het nummer is zeer goed gekozen als opener, want het geeft, mede door de aanwezige fluit en viool, onmiddellijk het geluid van Edensong weer. Als dit nummer al niets voor je is, stop dan direct met het lezen van deze review en ga op zoek naar iets anders.


Oké, je bent blijkbaar niet afgehaakt en dus is het tijd voor de band om het progressieve aspect een tandje hoger te zetten. Vanaf het tweede nummer (End Times in Retrospect) tot en met Regenerations trekt de band alle registers open en balanceren we op een dunne lijn van symfonie en cacofonie. Van een nummers als Chronos, waarbij een wirwar van geluiden op je afgevuurd wordt, naar Generations waarbij we, zeker in het begin van het nummer, bijna alleen zang horen. Deze acht nummers vormen samen eigenlijk het titelnummer en zijn niet voor iedereen weggelegd.

Ik ben zelf geen enorme liefhebber van prog en had derhalve wat moeite met de drukte die mij voorgeschoteld werd. Druk vanwege de grote hoeveelheid geluiden die op me afgevuurd werden. Ook afsluiter Yawn Of A Blink valt in deze categorie.

Years In The Garden Of Years van Edensong is kost voor de liefhebbers. Liefhebbers van goed bespeelde instrumenten. Liefhebbers van veel noten. Liefhebbers van kunst. Liefhebbers van progressieve metal. Die liefhebbers tellen zeker vijf tot tien punten bij de score op!

Label:

The Lasers Edge, 2016

Tracklisting:

 1. Cold City
 2. End Times in Retrospect
 3. In the Longest of Days
 4. The Hollowed
 5. Down the Hours
 6. Chronos
 7. Generations
 8. The Atman Apocalypse
 9. Regenerations
 10. Yawn of a Blink

Line-Up:

 • Stefan Paolini – Toetsen & Zang
 • James Byron Schoen – Zang & Gitaar
 • Barry Seroff – Fluit
 • TD Towers – Bas & Zang
 • Anthony Waldman – Drums & Zang

Links:

Score:

80/100

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie