Ecliptica – Ecliptified

Ecliptica – Ecliptified
Mars Music Productions, 2016

Het lekkere weer is weer enigszins begonnen en het is dus weer tijd voor wat vrolijke, luchtige muziek. Het Italiaanse Ecliptica brengt ons precies dat op zijn vierde langspeler, Ecliptified getiteld, die vol staat met pop metal of metal ‘n’ roll zoals de band het zelf noemt.

Wat Ecliptica zo anders maakt dan vele andere bands is dat ze zowel een zanger als een zangeres hebben die zowel samen als afzonderlijk van zich laten horen. Resultaat is dat er veel melodie en afwisseling in de nummers te vinden zijn. Luisterend naar de veertien nummers op dit album tref ik verder weinig bijzonders aan. We kunnen hier makkelijk spreken van dertien in een dozijn met een bonus. Het bonusnummer zegt misschien genoeg. Het is een cover van een Roxette-nummer, Sleeping In My Car. Daar waar de Zweden ietwat stevigere popmuziek maken, doen de Italianen het andersom en horen we op Ecliptified popachtige “metal”.

Ik kan best een portie commerciële rock of metal hebben, maar wil ook daarin gegrepen worden. Ecliptica slaagt hier geen moment in. Op deze manier laat het zomerse gevoel nog even op zich wachten.

Tracklisting:
Ecliptica - Ecliptified

 1. Welcome To The Show
 2. Hate The Pain
 3. Round ‘n’ Round
 4. Road To Nowhere
 5. One For Rock ‘n’ Roll
 6. Need Your Love
 7. Persephone
 8. Hero Of The Day
 9. Trip
 10. Rock ‘n‘ Roll Medication
 11. No Surrender
 12. For Good
 13. We Rock
 14. Sleeping In My Car (CD Bonus Track)

Line-up:

 • Sandra Urbanek – Zang
 • Tom Tieber – Zang
 • Van Alen – Gitaar
 • Markus Winkler – Gitaar
 • Petra Grooves – Bas
 • Roman Daucher – Drums

Links: