Echolot – Volva

Volva is na het debuut I uit 2016 het tweede album van het Zwitserse powertrio Echolot. Gedurende vier nummers, die opvolgend aan het titelnummer van het debuut eenvoudigweg II, III, IV en V zijn getiteld, laten de drie heren een allogamie van psychedelische stoner rock met progressieve- en doomelementen horen.

Gemiddeld klokken de vier nummers ruim boven de tien minuten. De nummers voelen aan als psychedelische jamsessies waarin kleine thema’s en soundscapes zich langzaam ontwikkelen tot volwaardige nummers en waarin invloeden van bands als Black Sabbath, Pink Floyd en Led Zeppelin voorbij komen, maar ook bands als Elder en Motorpsycho.

De vier muzikale, grotendeels instrumentale, trips kennen zelden een klassieke songstructuur waardoor van de luisteraar continue aandacht gevraagd wordt. Dat de zang schaars is op dit album is geen straf. De band heeft, zacht uitgedrukt, andere kwaliteiten dan dat.

Liefhebbers van psychedelische rock en stoner kunnen dit album gerust een kans geven. Echolot scoort weliswaar niet bijzonder hoog qua originaliteit, maar de verzorgde uitvoering en productie maken veel goed.

Score:

75/100

Label:

Czar Of Revelations, 2017

Tracklisting:

  1. II
  2. III
  3. IV
  4. V

Line-Up:

  • Lukas Fürer – Gitaar
  • Renato – Mateucci – Bas
  • Jonathan Schmidli – Drums

Links: