Easy Rider – Regeneration

EASY RIDER – Regeneration

Op het moment dat ik de hoes bekeek van deze promo moest ik gelijk aan Judas Priest denken. Het zou dezelfde tekenaar als van Painkiller geweest kunnen zijn. Kortom een hoes zoals we die van een echte heavy metalband mogen verwachten. Maken deze heren uit Spanje dit ook waar?

Heavy Metal is het zeker. Het neigt af en toe naar Powermetal, maar dit komt met name door de vele dubbele basspartijen in de drums. Maar dit is wel metal zoals we die van Judas Priest kennen, riff georienteerde metal. Ook namen als Sinergy en Iron Maiden klinken door mijn hoofd.

Tracklisting
1. Regeneration
2. Stranger
3. World is coming down
4. Nightmare
5. Where angels fly
6. No room in hell
7. Spectre of sorrow
8. Freedom fighter
9. Eyes that cant see
10. Goliath
11. Chariots of the gods
12. Man made martyr

Het is allemaal lekker zwaar riffwerk, rammende drums en een zanger die met hoge uithalen binnen komt zeilen. Gelukkig krijst hij niet de CD bij elkaar maar laat hij wel horen dat hij kan zingen. Toch zit de zang erg summier in de mix, dat is jammer. Ook heb ik het idee dat hij niet overal even zeker is van zijn zaak. Verder is de productie vrij aardig.

Er wordt flink wat gitaargeweld op je oren losgelaten. Pas bij nummer 7 “Freedom Fighter” krijgen mijn oren wat rust. Een mooi acoustisch begin. De zanger vergeet hier alleen even gas terug te nemen, dat veruineert meteen het nummer eigenlijk.

Zelf heb ik het idee dat de nummers net iets te lang duren. Er zit niet al te veel afwisseling in (daar is het de muziek ook niet voor) en daardoor wordt het wat eentonig soms. Dat neemt niet weg dat evengoed een lekker headbang CDtje is en voor de echte metalhead zeker te pruimen is. Als er iets meer afwisseling in had gezeten, de zang wat boeiender en wat harder in de mix had gezeten, was het een toppie CD geweest. Nu kan het net niet lang genoeg boeien.

Line UP:
Ron Finn, Vocal
Javier Villanueva, Guitar
Daniel Castellanos, Guitar
José Villanueva, Bass
Rafa Díaz, Drum