Eastwood – Antibiose

Bent u klaar voor een goede grindplaat? Eastwood biedt Antibiose aan. Eastwood is een Frans-Duitse samenwerking die hard gaat. Dit is alleen voor de liefhebbers van hard, snel en gewelddadig. Het is het eerste volledige album, na een hele rits demo’s. Dat deze wijn heeft liggen rijpen is gelijk wel duidelijk. Antibiose staat overigens voor een parasitaire relatie waarbij in elk geval een van de partijen het onderspit delft.

Het album start met 90 minutes of hate. Gezien het tempo op dit album zijn de 90 minuten teruggebracht naar dezelfde liedjes maar dan gespeeld in twintig minuten. Een drumwerk dat zelfs in de zieke blasts van Subtraktion zo weer terugschakelt naar weer een ander patroon. Deze drummer speelt zowel krachtig, snel als strak. Een gouden combinatie voor grindcore, en de stop & go stijl van spelen. Ook in de groove van Plastiglomerat blijft de energie gewaarborgd. In het gitaarwerk klinkt geen enkele moeite om dit tempo vast te houden. Een pre is dat het toch organisch en helder tegelijk blijft klinken, ondanks die precisie. De vocalen zijn veelal tweegesprekken tussen een dikke agressieve beer en een crust-zwerver met sluik haar. Daarnaast is er nog een roepende Duitser te bekennen. Das Ziel versperrt den Weg is bijna een klassiek vraag-antwoordspel. Het album sluit na al die kortstondige explosies af met Faser für Faser. Die kortstondige explosies zitten overigens op intelligentie wijze aan elkaar gelijmd. Je hebt het gevoel naar een coherente eenheid te luisteren. Faser für Faser heeft meer langzame passages, maar gelukkig blijft de band hier ook op stoom. De blasts blijven om je oren vliegen. Ik hoor er ook weer stukjes van Subtraktion terugkomen. Een ander sterk punt van Antibiose is de mastering. Daar zat iemand met verstand van zaken achter de knoppen!

Antibiose is een keisterk debuut dat door liefhebbers van stop&go grindcore niet gemist moet worden. Mondje open en opvreten die handel. Masseer uw nekspieren vast los, want u gaat nekschade oplopen door het headbangen. Vooral omdat je constante wisselingen hebt waardoor je ineens een ander ritme moet bangen. Succes daarmee. De LP is nog te verkrijgen via de labels, voor degenen die daarin geïnteresseerd zijn. Luistertip: Plastiglomerat, Monoperceptose.

Score:

85/100

Label:

Lixiviat Records, 2021

Tracklisting:

 1. 90 Minutes Hate
 2. Schall und Rauch
 3. Anthropozentrische Kackscheiße
 4. Reality Construction Kit
 5. Algorithmus
 6. Subtraktion
 7. Bewusstseinsimplantat
 8. Plastiglomerat
 9. Das Ziel versperrt den Weg
 10. Monoperceptose
 11. Windmühlen
 12. Downtown
 13. Antibiose
 14. Das Nichts am Ende des Tunnels
 15. Weißes Rauschen
 16. Lochfraß
 17. Faser für Faser

Line-up:

?

Links: