Dystopia – This Means War

Dystopia – This Means War
Eigen beheer, 2007

Dystopia uit Schagen, Nederland, brengt met This Means War hun tweede demo uit. Vier jongeheren onder leiding van Dennis the Menace. Een mooi verzorgde cd met drie eigenbereide liederen, ter waarde van een kwartier metal. Dystopia staat voor het omgekeerde van een utopia, waarmee we direct weten welke muizenissen zich in de hoofden van de heren manifesteren.

Het is moeilijk te bepalen welk genre de heren spelen. Ik zou kunnen zeggen dat het melodeaththrash is op een black metal tempo, maar zo een omschrijving is nietszeggender dan een doofstomme kluizenaar. Persoonlijk denk ik spontaan aan het nummer Through The Virgin Sky van de eerste mini van Dimension Zero, maar met een zwartmetalen jasje. De drummer is vrij stabiel strakspelend, en verdient lof. De zang en gitaarpartijen verdwijnen soms wat in de productie die net iets vetter en helderder kan, maar sinds dit een demo is, hoeven de heren er zich niet voor te schamen. De songs zijn onderhoudend en gevarieerd, met soms een veelvoud aan stijlen door elkaar. Op zich niet slecht, maar het geheel ontbreekt een tikkeltje.

This Means War is een degelijke demo en geeft een blijk van talent. Ik hoop dat Dystopia in de nabije toekomst de kans krijgt om zich te bewijzen, want het klinkt absoluut niet verkeerd. Een hoop voorprogramma’s, een klein beetje meer structuur in de stijlkeuze en een betere productie, daarmee wordt het alleen maar beter. Succes ermee!

Tracklist:
Concrete

  1. Chaos Incarnate
  2. Imperator
  3. Devastator

Line-up:

  • Dennis – Vocals, Guitars
  • Isaron – Guitars
  • Willem – Bass
  • Xaoç – Drums

Links: