Dysanchely – Secrets of the Sun

Dysanchely – Secrets of the Sun

Dysanchely is een Slovaakse melodieuze death-metal band die met ‘Secrets of the Sun’ zijn tweede full-cd aflevert. Of er sinds de vorige cd ‘Tears’ vooruitgang geboekt is, kan ik niet zeggen, aangezien dit mijn eerste kennismaking is met de band en als het aan mij ligt, blijft het bij deze eerste kennismaking.

Niet dat Dysanchely zó slecht is, maar in een genre waar al honderden cd’s zijn verschenen zal men zeker niet opvallen. Daarvoor zijn de melodieën net niet pakkend genoeg, daarvoor is de zang te schreeuwerig en te anoniem, daarvoor is de sound veel te dun en het samenspel niet strak genoeg.
Ook van afwisseling is weinig sprake. Als de band dan eens het tempo wil opdrijven door middel van een blastbeat verzand men vaak in chaotisch geram en dat past jammer genoeg niet bij de voor de rest redelijk toegankelijke muziek.
Ik klink nu misschien wel erg negatief en misschien zal deze band best wel een enkeling kunne bekoren, ik heb toch vooral het gevoel dat ik steeds naar hetzelfde immens saaie nummer zit te luisteren. (Eén van de gitaristen heet Dodo, kun je voorstellen?)
Zijn er dan geen lichtpuntjes op deze cd, zul je je ongetwijfeld afvragen. Wel, als ik één iets kan noemen zijn het de soli die occasioneel wel leuk zijn om aan te horen. Niks speciaals, verre van, maar het maakt deze cd wel nog enigszins luisterbaar. Anders zou dit ding geen drie luisterbeurten overleven.
‘Lyrics are mostly about nature, human stupidity and egoism towards nature’. Enfin, ook hier weer platgetreden paden.

Conclusie? Mijn band is dit zeker niet, al ben ik wel degelijk een fan van melodieuze death-metal. Neen, dan zet ik nog maar eens ‘The Gallery’ van Dark Tranquility op. Ben je ook fan van dergelijke muziek, dan mag je gerust een voorzichtige luisterbeurt wagen. Op eigen risico welteverstaan.

Tracks:
Dysanchely - Secrets of the Sun

 1. Lullaby
 2. About Man and Evil
 3. Bloody Tears of Contradictions
 4. Song of Sorrow
 5. Lost in Beauty
 6. Get what you Deserve
 7. Secrets of the Sun
 8. Kill your Love

Line-up:

 • Dodo – guitar
 • Milos – guitar
 • Brano – vocals, bass
 • Shuska – drums