Dying Fetus – Wrong One To Fuck With

Liefst vijf jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe Dying Fetus. Maar daar is hij dan eindelijk: album nummer acht van het Amerikaanse deathmetaltrio. Reikhalzend heb ik uitgekeken, en ik neem aan velen met mij, naar nieuw werk van Dying Fetus.

Opener Fixated On Devistation laat er geen twijfel over bestaan, Dying Fetus is weer helemaal terug. Dit nummer staat bol van de technische riffs, strakke breaks, diepe grunts en snelle gitaarloopjes die de onderlinge riffs aan elkaar verbinden. Het nummer is gelukkig een voorbode van wat komen gaat. Want in de overige negen nummers is het genieten geblazen. De ene complexe riff volgt op de andere en de tempowisselingen zijn niet van de lucht. Hier overheen wordt een heerlijk lage grunt gelegd, die even onverstaanbaar als putdiep klinkt.

Het blijft verbazingwekkend hoe het Dying Fetus opnieuw is gelukt om met slechts drie man een goede bak herrie neer te zetten, die kwalitatief iedere genregenoot naar de kroon steekt. Sterker nog, ik durf de stelling aan te nemen dat Dying Fetus hiermee zijn positie in de scene verder verstevigd en zichzelf naar eenzame hoogtes tilt. Een nummer als Idiological Subjugation alleen al zorgt voor kippenvel en is slechts een van de hoogtepunten.

Wrong One To Fuck With is een album geworden wat de heren moeilijk kunnen overtreffen (al zal ze dat in de toekomst vast wel lukken) en de standaard zet voor andere bands in deze stijl.

Score:

92/100

Label:

Relapse Records, 2017

Tracklisting:

 1. Fixated On Devistation
 2.  Panic Amongst The Herd
 3. Die With Integrity
 4. Reveling In The Abyss
 5. Seething With Disdain
 6. Idiological Subjugation
 7. Weaken The Structure
 8. Fallacy
 9. Unmitigated Destation
 10. Wrong One To Fuck With

Line-up:

 • John Gallagher – Vocalen, Gitaar
 • Sean Beasley – Basgitaar, Vocalen
 • Trey Williams – Drums

Links: