Dust Bolt – Trapped In Chaos

Een fijne manier om het nieuwe jaar in te luiden is met een nieuw album van de Duitse thrashers Dust Bolt. Trapped In Chaos is de titel en is na Violent Demolition, Awake the Riot en Mass Confusion, de vierde langspeler sinds de oprichting in 2006.

Dust Bolt is dan wel een Duitse band, maar heeft niet het kenmerkende Teutonische geluid dat bands als Kreator, Sodom of Tankard zo kenmerkend ten gehore brengen. Trapped in Chaos laat echter een andere kant van de band horen dan eerdere albums. Iets minder cross-over en iets langzamer, waardoor het geheel net iets volwassener en duister klinkt. De vocalen klinken meer als zang en we krijgen zelfs enkele grunts voorgeschoteld. De naam Warbringer komt bij mij naar boven als het gaat om vergelijkingsmateriaal.

Ondanks dat de muziek van Dust Bolt volwassener is geworden, blijft het ongecompliceerde thrash. Oftewel moddervette riffs gecombineerd met opzwepende drums die gegarandeerd je nek doen schudden. Met Trapped In Chaos laat Dust Bolt horen zich te evolueren tot een volwassen band.

Score:

80/100

Label:

Napalm Records, 2019

Tracklisting:

 1. The Fourth
 2. Dead Inside
 3. The Bad Ad
 4. Bloody Rain
 5. Rhythm To My Madness
 6. Shed My Skin
 7. Killing Time
 8. Trapped In Chaos
 9. Another Day In Hell
 10. Chaos Posession
 11. Who I Am

Line-up:

 • Lenny Bruce – Zang & Gitaar
 • Flo Dehn – Gitaar
 • Ben Muenzel – Bas
 • Nico Rayman – Drums

Links: