Druknroll – On The Knife Blade

Druknroll – On The Knife Blade
Metal Scrap Records, 2012

Ik dacht al dyslectisch geworden te zijn bij het lezen van de bandnaam. Hun Russische afkomst stelde mij meteen weer gerust, het is namelijk de naam van het bandhoofd. De band is compleet onbekend en omwille van hun Russische taalgebruik zal dat ook zo blijven. Dit is hun tweede album.

Even was er een sprankel hoop dat Druknroll iets memorabels in huis had. Hun fusie van stuwende deathrash en mainstream metal had een typische Finse symbiose tot gevolg die ik bij Stam1na bijvoorbeeld adoreer. Helaas moest er zo nodig ook een portie grooves en opjuttende ritmes bij gekapt worden. Weg sfeer en spanning, gehakte riffs en fysische drumpatronen zetten de springveren in beweging in die mate dat de spanningsbogen telkens doorbroken worden. Vrijwel alle nummers worden herleid tot mossel-noch-vis-nummers waarbij je halfweg de aandacht verliest. Jammer.

Getalenteerde band die van teveel walletjes wil eten en ertussen valt. Laat ze even wat Devin Townsend luisteren en hett komt goed. Benieuwd naar de toekomst, alsnog, want nogmaals: ze kunnen wel een akkoordje spelen.

Tracklisting:

  dnr

 1. Face To Face
 2. Adrenaline
 3. Light Of The Night Star
 4. Grief
 5. Live Outlaw
 6. On The Knife Blade
 7. 5 Seconds
 8. To Infinite
 9. Don’t Kill
 10. Whirl By Cloud

Line-up:

 • Drunknroll – guitars, bass, keys
 • Horror – vocals
 • Knip – solo-guitar, sound effects
 • Jester – drums

Links: