Drakkar – Once Upon A Time …. In Hell

Drakkar – Once Upon A Time …. In Hell

Spinal Records, 2014

Dat een tweede album vaak een opgave is heeft het verleden meermalen bewezen. Zo bont als het Belgische Drakkar heb ik het nog niet eerder meegemaakt. 26 jaar is de tijdspanne tussen het debuut en het opvolgende Once Upon A Time … In Hell. Er zal vast heel wat water door de zee zijn gegaan. De opvolger van het uit 1988 stammende X-Rated mag er daarentegen zijn.

Drakka maakt typische power metal met een stevige dosis thrash, en doet zo nog het meeste denken aan Amerikaanse acts als Iced Earth en zelfs Omen. Dat komt met name daar de zang van Leny, maar ook door het conceptuele karakter van een nummer als Babel dat wordt voorafgegaan door een inleiding in de vorm van Jubilation At The King Nimrod’s Court. Once Upon A Time … In Hell is niet zozeer een duister concept, maar legt veel meer het slechte in de mens op tafel. En dat is hoe realistisch, wellicht nog duisterder. Muzikaal is het echter genieten van flitsend gitaarwerk (drie gitaristen!) en prima drumwerk. Origineel wordt het nergens, maar dat heeft dit album ook helemaal niet nodig.

Wat mij betreft heeft Drakkar een meer dan goede opvolger gegeven aan het debuut. Ondanks de heldere, moderne productie blijven de Belgen trouw aan hun muzikale roots. Een, met name door het tempo dat de band in de songs legt, aanstekelijk plaatje. Liefhebbers van klassieke metal weten genoeg.

Tracklisting:
drakkar

 1. Enter The Darkness
 2. Once Upon A Time … In Hell
 3. Lost
 4. Angels Of Stone
 5. Yerushalayim A.D. 1096
 6. Saint Bartholomews Night
 7. Jubilation At The King Nimrod’s Court
 8. Babel
 9. Scream It Loud!
 10. Never Give It Up
 11. War
 12. A Destiny That Does Not Heal!
 13. What’s Going On>
 14. Epilogue

Line-up:

 • Leny- zang
 • Richard Tobocz – gitaar
 • Thierry Dupont – bas
 • Jonas Sanders – drums
 • Thierry Delcane – gitaar
 • Pat Thayse – gitaar

Links: