Dragony – Masters of the Multiverse

Limb Music levert zo nu en dan eens een powermetalplaatje af die binnen mijn comfortzone ligt. Dragony uit Oostenrijk kende ik nog niet, toch niet van de muziek. Enkel de review van collega Yves van het debuut Legends uit 2011 zei me vaag nog iets. Er is een link tussen deze band en de band Visions of Atlantis, ik geef het maar mee.

De heroïsche, agressief uitziende kerel op de hoes heeft me toch een verkeerde indruk gegeven. Stoer en stevig is het namelijk hoegenaamd niet. De heavy power metal op Masters of the Multiverse is eerder theatraal en emotioneel gestemd dan krachtig en gespierd. Heel veel Hammerfall, Stratovarius en Rhapsody, met een snedige gitaarsectie en symfonische toetsen die niet bepaald veel diepgang vertonen. De gemiddelde snelheid ligt gelukkig wel hoog, net als het aantal solo’s en meezingbare refreinen. Ik neem als voorbeeld het nummer Grey Wardens (dat wel heel erg veel Symphony of Enchanted Lands in zich heeft, maar kom). Als je een voorkeur hebt voor bombastische, snel lopende kaas, dan is dit zeker een aanrader.

Glory metal, dat is wat ik hier en daar zie verschijnen als term om dit te omschrijven. Met heel veel fantasie kun je deze fantasy metal inderdaad beschrijven als glory metal. Nooit opgeven, doorzetten, alles geven, niet twijfelen, volle snelheid de overwinning tegemoet gaan. Ter illustratie: ‘We must stand and carry on…  With hearts that never break… Channelling wisdom no dark can defeat…’ Glory metal dus (behalve dan de extreem melige ballad Fallen Star). En o ja, er staat een heel foute cover op van Stan Bush (The Touch).

Score:

74/100

Label:

Limb Music, 2018

Tracklisting:

 1. Of Legends…
 2. Burning Skies
 3. Land of Broken Dreams
 4. Dragonslayer
 5. Wings of The Night
 6. Vaults of Heaven
 7. The Longest Night
 8. Hero’s Return
 9. The Ride
 10. Alcador

Line-up:

 • Herbert Glos – Bas
 • Frederic Brünner – Drums
 • Andreas Poppernitsch – Gitaar
 • Simon Saito – Gitaar
 • Manuel Hartleb – Keyboards
 • Siegfried Samer – Zang

Links: