Doro – Für Immer (DVD)

Doro – Für Immer
(SPV – 2003)

20 Jaar Doro, dat is een feit wat gevierd moet worden. SPV doet dat met de uitgave van de dubbel-dvd Für Immer.

Voor de fan is deze dvd-release zonder twijfel essentieel, maar ook de oppervlakkige liefhebber zal veel plezier kunnen beleven aan dit lijvige document. Zo staat op dvd nummer één het complete concert wat Doro met haar band in The Cave in Balve hield in 2003. Anderhalf uur het beste wat de Düsseldorfse live te bieden heeft: vanuit de Warlock-periode passeren onder andere True as Steel, I Rule the Ruins, het prachtige Für Immer, Metal Tango en het onvermijdelijke All we Are de revue. Maar ook recenter materiaal zoals Love me in Black en materiaal van de laatste elpee Fight komen langs. Het is een bezield concert, waar zowel band als publiek alles geeft wat er in zit. Maar er is meer, veel meer.

Dvd één herbergt ook een ‘making of’-reportage van het Cave-concert en de gehele video-collectie van vrouwe Pesch, zowel met Warlock als solo. Het is leuk die oude clips nog eens te zien, en clips als All we Are en Fight for Rock illustreren nog maar eens goed hoe fout de jaren tachtig rockwereld (en het bijbehorende permanent!) wel niet was.

Doro - Für Immer (DVD)

Dvd twee bied een documentaire over Dorothea Pesch’s carriere-verloop in chronologische volgorde en een docu over een trip naar Australie. Ook gaat Doro op bezoek bij een mega-fan, die zijn gehele huis als Warlock/Doro -tempel heeft ingericht. Dat dit interessant beeldmateriaal oplevert moge duidelijk zijn.

In het ‘access all areas’ -segment zit er eigenlijk te veel om op te noemen. Backstage camera reports, uitzonderlijke live-stukken (zoals Man on the Silver Mountain samen met het Spaanse Mägo de Oz en footage van Headbanger’s Ball). Je kunt het zo gek niet verzinnen of het zit er tussen.

Ook biedt de tweede disc een handvol nummers die in 2001 met symfonie orkest zijn opgenomen in Düsseldorf in de Tonhalle, een uitgebreide discografie en een fotosessie -reportage.

Wat vooral blijkt uit deze uitstekende release is dat Doro zich na twintig jaar nog moeiteloos staande weet te houden in deze (helaas overwegend) door mannen geregeerde metalwereld. Hopelijk houdt ze het ook nog een poosje vol, want na twintig jaar is Doro Pesch nog steeds de ruler of the ruins!!!! Gefeliciteerd, en op naar de volgende twintig jaar!~

Tracks:

DVD 1:
The Cave Concert – Balve, 2003

 1. Intro
 2. Hellbound
 3. Always Live to Win
 4. True as Steel
 5. I Rule the Ruins
 6. Burning the Witches
 7. Save my Soul
 8. Hellraiser
 9. Love me in Black
 10. Für Immer
 11. Fall for me Again
 12. East meets West
 13. Drumsolo
 14. Burn it Up
 15. Fight
 16. All we Are
 17. Rock before we Bleed
 18. Earthshaker Rock
 19. Undying
 20. Constant Danger
 21. Chained
 22. Ich will Alles
 23. Metal Tango
Making of the Cave Concert
Video Collection:

 1. Fight for Rock
 2. All we Are
 3. Für Immer
 4. Unholy Love
 5. Bad Blood
 6. Ceremony
 7. Love me in Black
 8. White Wedding
 9. Always live to Win
 10. Fight
 11. Chained

DVD 2:

 1. Documentary
 2. Doro Downunder
 3. True Fans – René’s Room
 4. Access all Area’s part I
 5. Doro Meets Symphony
 6. Discography
 7. Photo Session
 8. Access all Area’s part II