Doomed – In My Own Abyss

Doomed – In My Own Abyss
Solitude Productions, 2012

De Duitser Pierre Laube moet er wel druk mee zijn. In 2011 is hij Doomed gestart en komt in 2012 alweer met zijn tweede album In My Own Abyss. Zijn debuut kreeg al enige lovende kritieken hoewel ik er zelf niet bekend mee ben, maar ik ben benieuwd.

De man brengt ons een ruim uur aan doom/death, wat kunnen we anders verwachten met zo’n naam. Over het algemeen wordt de grunt gebruikt om het geheel vocaal te ondersteunen maar hier en daar duikt er ook wat cleane zang op. De muziek zelf blijft eigenlijk het gehele album op doom-snelheden zitten op een sporadische versnelling na. Het geheel is mooi melodieus en vakkundig verwerkt. Melodieuze gitaarpartijen over stevige riffs en wat achtergrond-fill met de keyboards. Mooie leads zorgen voor een dromerige atmosfeer. Hier en daar hint het naar Mourning Beloveth maar ook Officium Triste zou ik zomaar kunnen noemen. Op het einde zit er nog een gotische verrassing in het vat en een spooktrack, helaas niet mijn smaak maar dat terzijde.

Over de gehele lijn gezien is dit weer een sterke release van Solitude Productions, die ons toch al regelmatig van dit soort spul voorziet. Ook nog een compliment naar het doordachte artwork van de band, mooi in lijn met het debuut en erg stijlvol. Doomliefhebbers kunnen dit met een gerust hart kopen.

Doomed
Tracklisting:

  1. Downward
  2. Alone We Stand
  3. The Ancient Path
  4. A Wall of Your Thrones
  5. Restless
  6. Leave
  7. Ah, Ty Stjep Schirokaja/ Loss

Line-up:

  • Pierre Laube – Alles

Links: