Domains – Sinister Ceremonies

Domains – Sinister Ceremonies
The Sinister Flame, 2014

De eerste aangename ontdekking van 2014 is bekend: het Spaanse Domains. Deze debuterende band komt net om de hoek kijken, met Satanische deathmetal. Nostalgische klanken, maar tegelijkertijd is deze band ook een bruggenbouwer naar het heden. Na het doorsijpelen leverde het deze neerslag op.

Eerst en vooral het gitaardepartement. Zowel het basgeweld als de gitaarlijnen doen me in eerste instantie enorm denken aan het werk van Teloch, u wel bekend van Mayhem en Nidingr. Bepaalde riffs in het openingsnummer Domains zijn echt monumentaal sterk, concurrentie voor gevestigde Noorse waarden. Nochtans wordt dit Domains eerder als deathmetal omschreven, hetgeen deels te maken heeft met het vocale geweld, een combinatie van Van Drunen (Mastery) en Ross Dolan op Here in After. Niet alle nummers zijn trouwens doorspekt met Noorse riffs, her en der hoor je groovende occulte US deathmetalriffs – vooral Morbid Angel – uit de beginjaren negentig en zelfs een paar ronkende Zweedse Grave-gangmakers.

Zoals ik al zei, veel bekende invloeden uit de oude Amerikaanse en Zweedse doos, maar evengoed tijdloze Noorse black uit de tijd dat het genre zich losmaakte van de deathmetal. Normaal zou ik zo’n Spaanse release verwachten van een Xtreem Music, deze is van The Sinister Flame. Aanrader!

Tracklisting:
Domains

 1. Domains
 2. Mastery
 3. Through Infernal Damnation
 4. Raped by Darkness
 5. Hopeless
 6. Eucharist of Relevance
 7. Crowned at Dusk
 8. Towards Pleroma
 9. Labyrinth of Incense
 10. Sinister Ceremonies

Line-up:

 • David “Aggressor” – Bas, Strot
 • Nocturn – Drums
 • Francisco – Gitaren, Drums

Links: