Dold Vorde Ens Navn – Gjengangere I Hjertets Mørke

Een mini-cd, vier nummers in elkaar gestoken en gecreëerd door vier Noorse meesterbreinen. Laten we ze even opsommen: Haavard (mede-oprichter van Satyricon en tevens lid van Ulver in de beginjaren), Vicotnik (Dødheimsgard, Ved Buens Ende en op een blauwe maandag nog actief op het album Praetorians van het Griekse Naer Mataron). Tevens ontwaren we ook Cerberus op bas (vroeger actief in Dødheimsgard) en Myrvoll (Nidingr) op drum. Toch geen onaardige verzameling talent als je het mij vraagt?

Je krijgt vier gevarieerde blackmetalnummers te horen. Waarbij de opener Den Ensomme Død nog wat thrashy black is, zijn de daaropvolgende nummers goed voorzien van blastpartijen, gekke leadlijnen, akoestische partijen en natuurlijk, hoe kan het ook anders met Vicotnik in de rangen, compleet gestoorde zangpartijen. Hij kan het allemaal: van typische blackmetalgekrijs tot eerder vertellende, theatrale zangpartijen over bijtende, spugende vocale uitspattingen. Zelfs voorzichtige cleane zanglijnen kan je op deze plaat tegenkomen. De rochels en razernij druipen uit je boxen als je niet uitkijkt.

Voor al wie bovenstaande bands een warm en duister hart toedraagt, aanschaffen. Sterke mini-cd. Ik hoop dat ze een full album gaan uitbrengen met nog meer van deze gekke creaties. Volgens de meegeleverde info leveren deze heren een plaat af gefundeerd op een verfrissende en unieke variatie binnen de Noorse blackmetalsound. Ik moet zeggen, dat is nog niet eens zo gek beschreven.

Label:

Soulseller records, 2019

Tracklisting:

  1. Den Ensomme Død
  2. Drukkenskapens Kirkegård
  3. Vitnesbyrd
  4. Blodets Hvisken

Line-up:

  • Haavard – Gitaar
  • Vicotnik – Zang
  • Cerberus – Bas
  • Myrvoll – Drum

Links:Sat