Dolch – III (Songs of Happiness Words of Praise)

Het Duitse gezelschap van DOLCH is een band van mysteriën. Zo is er weinig tot geen informatie te vinden over wie de leden zijn en als er dan namen genoemd worden, is dit niet te checken of de gegeven informatie klopt. Dit maakt het album wat hier uitgebracht word wel interessant.

Met de ‘Opening Speech‘ word je bijna vriendelijk begroet en word je bedankt dat je deze plaat hebt aangeschaft. Verder word je nog meegedeeld dat je Track Six achterstevoren kan afspelen maar dat dat alleen werkt op een langspeler. Er word zelfs verteld dat de intro begint! Zo kan het dus ook.

Na dit warme welkom begint dan de ijzige kou die deze plaat met zich meebrengt en die klinkt best lekker. Een hoog atmosferisch gehalte dat vergezeld word door zweverig gezang van zowel een vrouw als een man. Dit geeft het geheel net even dat beetje extra sfeer en past prima bij het eentonige riff- en drumwerk. Het moeilijk uitspreekbare Hydroxytryptamin baby (wat na enig onderzoek een stofje in je hersenen blijkt te zijn), is een nummer zonder gitaren of drums maar wat niet minder atmosferisch klinkt. En inderdaad, Track Six is inderdaad achterstevoren opgenomen dus wat er in de vijftien seconden van dit ‘nummer’ gezegd wordt, is mij niet duidelijk. Het laatste nummer 100000 Days duurt met een dikke achttien minuten ook net zolang als de titel doet vermoeden, maar dat mag de pret niet drukken.

Een prima plaat, die van begin tot eind je aandacht weet vast te houden. Zeker de moeite waard, ook om de LP aan te schaffen zodat je Track Six kan horen en om de rest van het werk van deze band eens nader te onderzoeken.

Score:

80/100

Label:

Van Records 2017

Tracklist:

  1. Opening Speech
  2. Intro mit Pauken und Trompeten
  3. The River
  4. Siren
  5. Hydroxytryptamin baby
  6. Track Six
  7. 100000 Days

Line-up

  • Onbekend

Links: