Dog Eat Dog – All Boro Kings live

Het mixen van verschillende muzikale stijlen of er wat vreemde instrumenten doorheen gooien levert nogal eens een verrassend resultaat op. Zo was daar begin jaren ’90 ineens het Amerikaanse Dog Eat Dog. Hij bracht een vrolijke, groovende soort punkrock, hiphop en hardcore waaraan ook nog een saxofoon werd toegevoegd. Debuut All Boro Kings sloeg in als de spreekwoordelijke bom en menig festivalweide werd in vuur en vlam gezet. De band bleef albums maken, maar zo succesvol als in de begindagen is de band allang niet meer.

Om te vieren dat Dog Eat Dog een kwart eeuw geleden zijn eerste succes had, wordt nu All Boro Kings live uitgebracht. De cd bevat een optreden welke de band gaf op de Warm Up Party van 2019 en op de DVD een optreden op Wacken Open Air in 2017. Op de cd wordt het debuutalbum integraal gespeeld. De DVD bevat een brede dwarsdoorsnede van het oeuvre van Dog Eat Dog en een kraker als Rocky wordt daarbij gelukkig niet vergeten.

Het optreden op de DVD wordt gegeven voor een bomvolle tent en is gefilmd met meerdere camera’s, zowel vanaf het podium als vanuit en boven het publiek. Het springen laten de cameramensen gelukkig aan het publiek over en er is sprak van rustige overgangen. Tijdens Pull My Finger haalt zanger John Connor een waterpistool tevoorschijn. Hij richt het op het publiek met de woorden: “This is a robbery”. Moeiteloos gaan de handen andermaal de lucht in. Dat de band niet alleen muzikaal uit verschillende vaten tapt, maar ook een divers publiek aanspreekt, blijkt uit het feit dat er iemand op de eerste rij staat met een Bathory– (!) shirt aan. Minpuntjes zijn het feit dat de bas soms wel erg hard in de mix staat en het feit dat de overgangen wat raar zijn gefilmd, waardoor het lijkt alsof er enkele nummers wel zijn gespeeld die niet op de DVD terecht zijn gekomen.

Dog Eat Dog laat op All Boro Kings live horen dat hij het publiek moeiteloos om zijn vinger weet te winden. Er hoeft maar even om publieksparticipatie gevraagd te worden en band en publiek hebben er duidelijk zin in. Handig bedient de band zich van een paar woordjes Duits en wint daarmee direct de sympathie van onze oosterburen en als daarna Strip Song wordt opgedragen aan de vrouwelijke aanwezigen, kan het niet meer stuk.

Dog Eat Dog klinkt op All Boro Kings live absoluut niet als een band die al ruim 25 jaar bestaat. Hij weet met zijn tomeloze inzet menig jonger bandje van het podium te spelen en bewijst daarmee ook na al die jaren de livereputatie waar te kunnen maken.

Label:

Metalville Records, 2019

Tracklisting cd:

 1. If These Are Good Times
 2. Think
 3. Pull My Finger
 4. Who’s The King
 5. Strip Song
 6. Queen
 7. In The Dog House
 8. Funnel Kings
 9. What Comes Around
 10. No Fronts

Tracklisting DVD:

 1. Expect The Unexpected
 2. Isms
 3. Pull My Finger
 4. Who’s The King
 5. Vibe Cartel
 6. Rocky
 7. Step Right In
 8. No Fronts
 9. XXV

Line-up:

 • John Connor – Vocalen
 • Roger Hämmerli – Gitaar, achtergrondvocalen
 • Dave Neabore – Basgitaar, achtergrondvocalen
 • Brandon Finley – Drums
 • Bozez – Saxofoon

Links: