Dissenter – Apocalypse of the Damned

[B]Dissenter – Apocalypse of the Damned[/B]

Deze poolse deathmetal band begon in 1989 als BLOODLUST. Na getoured te hebben met o.a. Vader, Death en Samael, besluit de band in 1995 door problemen met de platenmaatschappij er mee te stoppen. In 1996 gaan de heren Garbaty “Yaha” (Vocal, bass), Heter (Guitars) en Mlody (drums) opnieuw van start onder de naam Dissenter. In 1999 wordt er een debut-cd opgenomen. “Bloodlust & Blasphemy heet het schijfje, maar door problemen met labels is deze schijf niet ver gekomen.

Nu ligt de tweede CD van de heren in de winkels. “Apocalypse for the Damned” brengt deathmetal in het straatje van Vader en Morbid Angel. In Nederland word het album verspreid door het Drentse ColdBloodIndusties (die ook aanwezig waren op het ZM-festival).


[img]http://www.xs4all.nl/~jenje/dissenter.jpg[/img]


De metal die Dissenter maakt is lekker in het gehoor liggende death. De zang is lekker bruut, en het muzikale gedeelte is bruut met toch de nodige melodie erin. Het enige wat de heren vergeten is variatie aan te brengen in en tussen de nummers. De nummers zijn prima om te beluisteren, maar je verliest snel het besef welk nummer je aan het luisteren bent, en welke band.

Kortom:
Zeker niet slecht, maar aan variatie en eigenzinnigheid vind ik er nogal wat ontbreken.

Relevante links:
http://www.dissenter.prv.pl
http://www.coldbloodindustries.com