Disquiet – The Condemnation

Disquiet – The Condemnation
Soulseller Records, 2016

Disquiet op Soulseller? Apart! Normaal kiest dit label namelijk voor extreme(re) bands, terwijl het Nederlandse Disquiet als melodeathband niet de meest extreme band van het speelkwartier is. Dus waarom diens tweede album uitbrengen?

Wel, Disquiet heeft een prima album in elkaar gezet. Met een zeer professionele sound (kuddo’s voor de productie) haalt het moeiteloos Nuclear Blast-normen, en ook speltechnisch is het kwalitatief sterk. Susperia-(death)thrash metal met oud-Arch Enemy-soleerwerk – soms ligt het er wel heeeel erg dik op trouwens – en een pak Amerikaanse Bay Area-invloeden (ook qua uitstraling), daar kom je een heel eind mee als het goed uitgevoerd wordt. En dat is het geval bij Disquiet. Prima combinatiewerk, dat dicht aanleunt bij Susperia (Testament met Arch Enemy) ten tijde van Unlimited, ook één van mijn favoriete albums aller tijden.

Luisteren dus, als het melodeathrash van hoog niveau mag zijn. Ook als je een moderne versie van Raise Hell, snoeiharde The Haunted of antieke Carnal Forge wil horen. Alleen opletten met de gesproken/gescandeerde partijen, de core niet te dichtbij laten komen (The Great Divide)!

Tracklisting:
Mammoth Storm - Fornjot

 1. Ascending
 2. The Condemnation
 3. Fist of Persistence
 4. Born to Dissent
 5. The Great Divide
 6. Haul Down the Tree of Life
 7. Las’Pasi
 8. From Essence Deprived
 9. IDK
 10. Bred to Fail

Line-up:

 • Sean Maia – Keel
 • Fabian Verweij – Gitaar
 • Menno Ruijzendaal – Gitaar
 • Frank van Boven – Bas
 • Arthur Stam – Drums

Links: