Dionysos – Such is Life

Dionysos – Such is Life

Het is een beetje raar om een CD te reviewen van een band die ermee stopte net voor de CD klaar was en toch besloot de CD als een monument aan hun ruim 10 jarige bestaan uit te brengen.

Dionysos is een band die zichzelf omschrijft melodische groove metal. Ikzelf vindt het meer richting powermetal met wat death gaan. Grooven doet het inderdaad wel aardig.

Nummers:

[img]../image/thumbs/dionysos.jpg[/img] 1-Internal confinement
2-Satanic Verses
3-Social Sickness
4-Balanced life
5-Painting for the blind
6-Waiting for some Sun
7-Crossroads in Cyberspace
8-Wrong train
9-Embittered

Dit TRIO(!) heeft naar mijn mening een bijzondder knappe CD geproduceerd. Alleen het geluid van de dubbele bass is af en toe rond uit knullig. Dat is jammer want het leid me af van de toch wel sterke nummers.

Door de eerste twee nummers werd ik wat op het verkeerde been gezet en dacht hier met een doorsnee trash/deathmetalband te maken hebben. Gelukkig wordt dit snel de kop in gedrukt en hoor ik uitgebalanceerde riffs die lekker zwaar klinken en een bas die veel meer doet dan meehobbelen met de gitaar. Zeer aangenaamd dus.

Op nummer 4 “Balanced Life” is het net of ik naar Dave Mustaine zit te luisteren. “Painting for the blind” trakteert me op een heerlijke traditionele metalriff a la megadeth (Rest in Peace CD) en op het moment dat het me gaat vervelen zetten ze wat muzikaal technische hoogstandjes in. Het nummer daarna is weer een echt deathmetal getint nummertje. Niet echt mijn smaak. We mogen dus wel concluderen dat de nummer redelijk afwisselend van karakter zijn. Niet allemaal even origineel misschien, maar zeker goed.

De zang bestaat voornamelijk uit grunts die lekker zwaar zijn, maar af en toe op het randje balanceren en er net niet lekker uit komen. Gelukkig is er wel in de diverse nummers qua zang wat variatie in gebracht, iets wat ik veel mis bij bands.

Kortom een proffesionele, lekkere zware, maar vooral afwisselende CD.

[b]Kijk voor meer info op:[/b]
[url]http://www.bluehouse.nl/dionysos/[/url]