Dimension – Life Is a Mystery

Dimension – Life Is a Mystery

Hellxis Records, 2015

Portugal staat niet meteen te boek als een prominent hardcore-land, maar weet ons er af en toe aan te herinneren dat de boel daar wel leeft. For the Glory is een persoonlijke stofopwaaier ten huize Corin, maar wist over het algemeen niet al te veel potten te breken. Devil In Me deed dat wel, gezien de best grote tours waar deze jongens op konden meereizen. De zanger van het laatstegenoemde herencollectief richt zijn pijlen momenteel op een ander project, met de bijzonder originele naam Dimension. Met de EP Life Is a Mystery komt die voor de eerste maal op de deur kloppen. Want de bel doet het niet.

Hoewel de vocalen uiteraard refereren aan Devil In Me, tapt dit Dimension uit een geheel ander vaatje. Een ouder vaatje, dat intussen weer aan populariteit wint dankzij Turnstile en consorten. Life Is a Mystery herbergt de Leeway-furie en mengt die met Gorilla Biscuits-springerigheid en de dikke funkiness van Rage Against the Machine. Vooral de snel stokkende repetitieve grooveriffs die Zack de la Rocha en de zijnen grootbrachten, steken hier heel vaak de kop op. Het viertal lijkt er enorm veel plezier in te hebben en ik neem aan dat het live leuk dansen wordt op deze muziek, maar zeker in dit overbevolkt genre mis ik bij Dimension nummers die blijven hangen. Nochtans zitten ze er met de titeltrack heel dichtbij, maar de andere zes tracks lijken een schaamteloze kopie daarvan. Die herhaling doet de aandacht geen twintig minuten overleven.

Dimension is geen band om meteen af te schrijven, want hun ‘hardcore punk meets springmetal’-take is energiek en plezierig. Life Is A Mystery is echter veel te licht bevonden om zich te mogen meten in de lijst der grootse nieuwelingen.

Tracklisting:

dimensionLIAM

  1. Life Is a Mystery
  2. Out for Life
  3. Da Deal
  4. Dark Cloud
  5. Levitate
  6. Times of Grace
  7. Choke the Neck of the Devil

Links: