Devil’s Witches – Guns, Drugs and Filthy Pictures

Yes! Nieuw werk van het Amerikaanse soloproject Devil’s Witches. Met deze EP Guns, Drugs and Filthy Pictures, kunnen we weer genieten van gore, lsd-slurpende, stripperpaalglijdende, tepelklosjeszwaaiende stoner sleaze.

Na het in 2017 verschenen Velvet Magic heeft deze band helaas geen langspelers meer uitgebracht. We moeten het dus doen met de beperkte hoeveelheid singles en EP’s die daarna zijn verschenen. De twee nummers die ons hier gepresenteerd worden, zijn zeer divers. Het nummer Guns, Drugs and Filthy Pictures is precies wat je zou verwachten: knapperige stoner doom van de bovenste plank. Een strakke riff, een lekker tempo en een gave tekst. Het daaropvolgende Cross My Path I’ll Cross Your Face is een akoestisch nummer dat me een beetje deed denken aan het in 2019 uitgebrachte Ghostsmoker. Glibberige country vibes die we in het verleden ook al eens hebben gehoord van Uncle Acid & the Deadbeats.

Guns, Drugs and Filthy Pictures is een prima EP. Eigenlijk had ik liever meer gruizigheid willen horen, of beter nog: een heel album. Ik ben benieuwd wat Devil’s Witches ons in de toekomst zal voorschotelen.

Label:

Majestic Mountain Records, 2020

Tracklisting:

1. Guns, Drugs and Filthy Pictures
2. Cross My Path I’ll Cross Your Face

Line-up:

  • James – Alles

Links: