Detraktor – Full Body Stomp

Duitsers en thrash, dat is vaak een goede combinatie. In de jaren ’80 waren er bij onze oosterburen veel bands die het genre naar grote hoogten tilden. Ik was dan ook benieuwd naar wat het ook al Duitse Detraktor te bieden zou hebben. Een korte blik op de geschiedenis van de band leert dat er sinds het debuut (Grinder) een andere bassist is. Vocalist Boris Pavlov verruilde zijn basgitaar voor een gitaar en zo gaat men tegenwoordig als trio en met slechts één gitarist door het leven.

Op het geluid heeft het geen invloed gehad want Full Body Stomp klinkt precies zoals de titel doet klinken: alsof er op je hele lichaam wordt gestampt. Dat dit op een erg ritmische manier gebeurt is dan wel weer een pluspunt. Dektraktor maakt groovy en swingende thrash waarbij zwaar op Sepultura wordt geleund.  De zanglijnen zijn in dit geval vrij vlak en enige vorm van melodie was wel prettig geweest want nu vervlakt het tegen het einde allemaal wat. Dat is extra jammer want naar het het einde van Full Body Stomp toe staan wel de betere nummers.

‘Sometimess less is more’. In het geval van Detraktor gaat dat zeker op. Met een gitarist minder wordt er toch een vol geluid gecreëerd waarbij de basgitaar een meer prominente plek in de mix inneemt. Het zorgt voor een dieper geluid. Zin in een dikke veertig minuten swingend headbangen? Dan is Detraktor het proberen waard.

Score:

75/100

Label:

Massacre Records, 2022

Tracklisting:

 1. Gorilla
 2. Bear Fight
 3. Behave
 4. Evilusion (Undercroft Cover)
 5. Perro
 6. I’m The King
 7. Seven
 8. Revenge
 9. Filth Me Up

Line-up:

 • Boris Pavlov – Zang, basgitaar
 • Rafael Dobbs – Gitaar
 • Pablo Cortez – Drums

Links: