Destruction – Live Discharge

Destruction – Live Discharge
(Nuclear Blast, 2004)

Eindelijk is de lang verwachte Destruction dvd uit. Misschien iets te lang verwacht, eigenlijk had het schijfje veel eerder uit moeten komen, oorspronkelijk zelfs in 2003. Op de releasedate was de dvd nog amper te vinden. Maargoed ik heb hem nu en daar draait het om.

Meteen toen de dvd in mijn dvd-speler had gedaan viel me al op dat er wat irritante credits aan bedrijven opzitten. De eerste minuut is gevuld met logootjes van bedrijven die meegewerkt hebben aan de dvd. Eventjes snel een stukje dvd bekijken is er niet bij want de logootjes zijn op geen enkele manier door te spoelen of iets dergelijks. Het menu is wel vreselijk mooi geworden alleen is het een beetje onpraktisch.
De tracklist was voor mij geen verassing, en dat is eigenlijk wel een beetje jammer. De beelden zijn geschoten op 3 festivals. Op Wacken 2002, With Full Force 2003 en het Zwitserse Z7 festival. Dit brengt wat meer variatie in de dvd. Opvallend is dat niet alles vlekkeloos verloopt, dan bedoel de band het Bestial Invasion van Wacken erop gezet heeft terwijl dit nummer door technische problemen aardig de mist in ging. Zo krijg je als kijker tenminste een reëel beeld van wat optreden is.
.Het geluid bij de Wacken en de With Full Force optredens is goed. Een lekkere live opname en zeker geen te erg opgepoetst geluid zoals bij de Kreator dvd het geval was. Alleen viel het geluid van Z7 tegen. Het drumgeluid is bedroevend maar dat neemt niet weg dat het een goed optreden was. De regie zit trouwens dik in orde, de optredens worden leuk in beeld gebracht. Maar de keuze om juist festivals te doen vind ik iets minder succesvol. Maar dit dvd’tje is zeker niet de volgende dertien in een dozijn release.

Naast de nodige live beelden en de achter de schermen beelden waar ook de show in het 013 afgelopen december in voor komt is er ook veel bonus materiaal. Behalve veel oude beelden en een 40 minuten durend interview is er ook aandacht voor een speciale audio discografie waarin alle nummers die de band met Schmier heeft opgenomen kort voorbij komen. Maar het belangrijkste is de Alive Devastation bonus cd die al eerder in Japan uitgekomen is. Dit schijfje bevat een goed geluid en is zeker de moeite waard om te luisteren. Eindelijk heb ik weer eens een dvd’tje van een band gezien die tenminste niet zo standaard is als de rest. Een aanrader voor iedereen die van een goede portie thrash houdt!

Tracklist dvd:Destruction - Live Discharge

 1. Curse the Gods
 2. Nailed to the Cross
 3. (Wacken before the show special)
 4. Eternal Ban
 5. Mad Butcher
 6. Life without sense
 7. Machinery of lies
 8. Thrash till death
 9. (Destruction on tour special)
 10. Metal Discharge
 11. The butcher strickes back
 12. Tears of blood
 13. Antichrist/Reject Emotions/Release from agony – Medley
 14. Drumsolo/ Tormentor
 15. (Destruction worldwide special)
 16. Invincible Force
 17. Bestial Invasion (Fucked up Wacken version!)
 18. (Wacken after show special)
 19. Bullets from hell
 20. (Metal days after show special)
 21. Total Desaster

Tracklist cd:

 1. Curse The Gods
 2. Nailed To The Cross
 3. Eternal Ban
 4. Machinery Of Lies
 5. Bullets From Hell
 6. Tears Of Blood
 7. Life Without Sense
 8. Thrash Till Death
 9. Mad Butcher
 10. The Butcher Strikes Back
 11. Total Desaster
 12. Invincible Force
 13. Bestial Invasion

Links: