Destruction – Born To Perish

Kreator, Sodom, Tankard en Destruction. Ook wel bekend als de Teutoonse grote vier. Van die vier grote Duitse namen komt laatstgenoemde met een nieuw album, Born To Perish genaamd. We hebben al kennis kunnen maken met het titelnummer, want die is enige tijd geleden al uitgebracht, voorzien van een videootje. Hoogste tijd om de gehele uitgave eens te beluisteren.

Die trapt af met de genoemde titeltrack. Ratelende drums, schreeuwende stem, ja hoor dit is Destruction! Maar toch klinkt het anders. Minder duister. Het refrein slaat goed aan en zal ongetwijfeld live meegeschreeuwd worden door het publiek. De tweede track heeft in Inspired By Death alvast een leuke titel. Wat gebeurt hier nou op de zang? Schmier klinkt ineens alsof hij bijna stikt waardoor zijn keel is samengeknepen. In het refrein klinkt hij gelukkig weer als vanouds want dit is niet aangenaam om naar te luisteren. Ook dit nummer klinkt lekker licht in vergelijking met ouder werk van de band. Niet dat we ineens naar popmuziek zitten te luisteren, verre van zelfs, maar toch.

Volgende track is als tweede uitgebracht om dit album te promoten. Betrayal doet me erg aan Kreator denken qua melodie. Weer een lekker snel nummer met dito drums. De gitaarpartij in dit nummer is chaotischer dan die van Kreator dus daar gaat mijn eerdere vergelijking niet op.

Ik sla even wat nummers over en kom bij Butcherd For Life. Met ruim zes en een halve minuut het langste nummer op dit album. Dat is niet de enige reden waarom het opvalt, want het begint bijna als een ballade. Het is dat de stem van Schmier niet geschikt is voor een romantisch deuntje, de muziek is dat bijna wel. Gelukkig word het tempo zo nu en dan wat opgekrikt, maar dit is niet wat ik verwacht van een van de vier grootste Duitse thrashbands.

De rest van het album is eigenlijk weer het betere teutoonse stampwerk. Schmier en kornuiten hebben op Born To Perish enkele dingen uitgeprobeerd. Het wat lichtere geluid bevalt mij persoonlijk wel, de rustigere stukken en samengeknepen zang daarentegen stukken minder. Dit jaar heeft al meerdere goede thrashalbums opgeleverd. Deze van Destruction valt daar voor mij niet onder.

Score:

75/100

Label:

Nuclear Blast, 2019

Tracklisting:

 1. Born To Perish
 2. Inspired By Death
 3. Betrayal
 4. Rotten
 5. Filthy Wealth
 6. Butchered For Life
 7. Tyrants Of The Netherworld
 8. We Breed Evil
 9. Fatal Flight 17
 10. Ratcatcher
 11. Hellbound (Bonus)

Line-up:

 • Schmier – Bas, zang
 • Mike – Gitaar
 • Randy Black -Drums
 • Damir Eskic – Gitaar

Links: