Destruction – Bestial Invasion of Hell

Dat was nog eens een tijd, die begin jaren tachtig. De metalbands kwamen als paddenstoelen op en verschillende stijlen moesten nog worden uitgevonden en benoemd. Het was ook de tijd dat de cd en mp3 nog niet bestonden, dus de enige manier voor bands om hun muziek te verspreiden naar fans en hopelijk geïnteresseerde platenlabels was het cassettebandje. Door de fans werden die bandjes enthousiast gekopieerd en doorgegeven aan vrienden, die op hun beurt dit ook weer kopieerden. De zogenaamde olievlek zeg maar. Dat de geluidskwaliteit er niet op vooruit ging mag duidelijk zijn, maar je had dan wel wat. Het idee om oude demo’s te remasteren en dan officieel uit te brengen is wat dat betreft een leuk idee.

Destruction heeft slecht één demo nodig gehad om een platencontract te versieren. Deze demo, Bestial Invasion of Hell uit 1984, is nu dus verkrijgbaar met een fatsoenlijk geluid. Als je deze demo nog niet kent, is het wel de vraag of je echt wilt weten, hoe de prille band indertijd speelde en je moet het gebeuren absoluut in de juiste tijdsgeest plaatsen. Je hoort namelijk een stel jonge honden dat voor die tijd extreme muziek bracht, maar speltechnisch is het flink slikken. Zo doet Total Desaster onbedoeld de naam alle eer aan. De baspartijen en zang van Schmier zijn van een bedroevend niveau. Is het drumwerk meer dan eens niet vloeiend en in de maat, of zit gitarist Mike er nu naast? Tormentor is wat dat betreft ook een marteling. Naar de maatstaven van nu is het niet te begrijpen dat Destruction op basis van deze demo een platencontract heeft afgedwongen. Maar daar zijn we nog steeds wel heel erg blij om!

Deze demo wordt zonder bonusnummers uitgebracht en kent dus een speelduur van 20 minuten. Het boekwerk bevat anekdotes van alle drie(!) de bandleden en obscure foto’s uit die tijd. Op deze manier is zo’n opgepoetste demo een leuk initiatief, maar het rammelende niveau moet je daarbij voor lief nemen.

Label:

Vic Records, 2018

Tracklisting:

  1. Mad Butcher
  2. Total Disaster
  3. Antichrist
  4. Front Beast
  5. Satan’s Vengeance
  6. Tormentor

Line-up:

  • Schmier – Zang, Bas
  • Mike – Gitaar
  • Tommy – Drums

Links: