Destina – Metal Souls

Destina is een project van de Japanse gitarist Nozomu Wakai, die onder zijn eigen naam een tweetal albums uitgebracht heeft. Behalve Wakai treffen we verder Tommy Aldridge op drums (Whitesnake, Ozzy Osbourne, en vele anderen), Marco Mendoza (onder andere Dead Daisies) op bas en last but not least Ronnie Romero (Rainbow) op zang. Een line-up die de nodige verwachtingen schept en met recht een supergroep genoemd mag worden, dacht ik zo.

Op technisch vlak is er ook gewoon niks aan te merken op de melodieuze rock/metal die Destina ons voorschotelt. Zoals wel vaker in dit genre klinken de nummers redelijk inwisselbaar met elkaar en met andere bands in het genre. Acts als Yngwie Malmsteen, Loudness en Hardline hebben dergelijke albums al eerder uitgebracht en in sommige gevallen ook beter. Wakai is een prima gitarist en speelt in dienst van de nummers. Hij speelt geen overdreven technische solo’s zoals iemand als Malmsteen wel eens doet.

Al met al is Metal Souls een redelijk veilig album geworden. Technisch hoogstaand zonder rare uitspattingen op het gebied van teksten of solo’s bijvoorbeeld. Gewoon elf nummers die goed klinken. Goed is hierbij het kernwoord. Goed, maar niet geweldig.

Score:

75/100

Label:

Frontiers Music SRL, 2018

Tracklist:

 1. Metal Souls
 2. Rain
 3. The End of Love
 4. Promised Land
 5. Take Me Home
 6. Raise Your Fist
 7. Be a Hero
 8. Metamorphosis
 9. Cross The Line
 10. Judgement Day
 11. Ready for Rock

Line-Up:

 • Nozomu Wakai – Gitaar
 • Ronnie Romero – Zang
 • Marco Mendoza – Bas
 • Tommy Aldridge – Drums

Links: