Desert Near the End – Theater of War

Tot nu toe viel het Griekse Desert Near the End totaal niet in de smaak bij Zware Metalen. Integendeel. Het was als haring met slagroom. Niet al te best dus? Niet moeilijk als je power metal en thrash probeert te mengen op niet alledaagse wijze. Ik verwachtte er in ieder geval niet veel van, van plaat nummer drie, genaamd Theater of War.

 

Groot was dan ook de verrassing toen ik compleet omver geblazen werd door deze extreem viriele mix. Geen oldschool crossover Amerikaanse wannabe Iced Earth-toestanden hier, of Helstar ouwelullen-thrash, neen, dit blaast als een herboren Onslaught en het is heavy en zwierig als een Artillery! Knappe blasts en uptempo nummers waarbij je meteen je hoofd verliest. Liefhebbers van Paradox en Heathen, voor wie het én catchy én hard mag gaan, moeten dit zo meteen al beluisteren. Het lijkt wel alsof hier een deathrashdrummer aan het werk is! Geen gezever, dit is snel spul, drumaangedreven bulldozerstuff.

Lang geleden dat ik zo onder de indruk was van een thrashmetalalbum (power of niet). Ik vind niet meteen terug wie de drummer is, maar die verdient een speciale vermelding. Niet normaal! Zelfs als mocht blijken dat dit een computer is, dan nog stuur ik een kerstkaartje naar Tue Madsen in zijn Ant Farm studio voor de behandeling. Heerlijk! Beste Metalscrapplaat ever.

7999e86a01637667dc230e4e41124383

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Label:

Metalscrap, 2016

Tracklisting:

 1. Ashes Descent
 2. Faces in the Dark
 3. Point of No Return
 4. Under Blackened Skies
 5. A Martyr’s Birth
 6. Season of the Sun
 7. Theater of War
 8. At the Shores

Line-up:

 • Akis Prasinikas – Bas
 • Alexandros Papandreou – Keel
 • Thanos Shaffer – Gitaar

Links:

Score: 84/100