Desert Near The End – Hunt For The Sun

Desert Near The End – Hunt For The Sun
Eigen beheer, 2014

Enig idee waarom er geen slagroom op een kabeljauw zit? Of waarom je geen azijn toevoegt als je een cake bakt? Het smaakt gewoon niet. Sommige zaken vallen nou eenmaal niet te combineren.

In het geval van het Griekse Desert Neart The End geldt dat ook. Het gaat van heavy metal met een episch karakter naar thrashmetal. Het is dan jammer dat de thrash-stukken te veel powermetal invloeden hebben en vice versa. Het is te weinig uitgesproken van een van beide om goed genoemd te worden. Van de zang moeten deze Grieken het ook al niet hebben. Alexandros Papandreou kan met zijn vlakke, hese stem te weinig variatie en diepgang in de muziek leggen.

Toegegeven, het vergt moed om buiten de geijkte paden te gaan en lef om stijlen te combineren. Het gevaar schuilt er dan in dat het experiment niet goed uitpakt. De vier Grieken kunnen zich beter toeleggen op een van de genoemde stijlen in plaats van deze krampachtig te willen doen versmelten. Hunt For The Sun raakt in muzikaal opzicht kant noch wal. Een kruisbestuiving tussen powermetal en thrash is tot nu toe door weinigen gedaan. En daar is een reden voor, die duidelijk wordt bij het beluisteren van Desert Near The End.

Tracklisting:
Desert Near The End - Hunt For The Sun

 1. Storm On My Side
 2. Across The River
 3. A Sunset Of Our Own
 4. Morning Star
 5. Angel Of The Deep
 6. Road To Nowhere
 7. Eastern Path
 8. A Distant Sun

Line-up:

 • Alexandros Papandreou – Vocalen
 • Thanos K. – Gitaar
 • Akis Prasinikas – Basgitaar
 • Lithras – Drum

Links: