Derdian – Human Reset

Derdian – Human Reset
Eigen beheer, 2014

Iets meer dan een jaar geleden was collega Korremans tamelijk onder de indruk van het Italiaanse Derdian dat hun vierde album Limbo richting de burelen van Zware Metalen zond. Iets meer dan een jaar later is de opvolger daar. Human Reset, een album dat naadloos aansluit bij de zwierige powermetal van de vorige albums.

Uiteraard. De link naar Rhapsody (of Fire) is wederom snel te leggen, maar dat neemt niet weg dat Human Reset, met mate, zeer genietbaar is. Lekkere uptempo nummers met een krachtig refrein, onnozole teksten in niet altijd even accentloos Engels gezongen en flitsende solo’s bevinden zich allen in het dna van de nummers. Het gaspedaal wordt er stevig opgedrukt in de eerste helft van de plaat. Halverwege het album komen er (licht) progressieve invloeden om de hoek kijken. Denk aan wat wendingen en breaks die niet per definitie stijleigen zijn aan het meer barokke werk dat centraal staat bij Derdian.

Niet per se beter, maar zeker niet slechter. Human Reset is een prima album dat zijn weg wel weet te vinden naar de liefhebber. Ondertussen krijg ik het refrein van You Are In Everything al enige dagen moeilijk uit mijn kop.

Tracklisting:
derdian

 1. Eclipse
 2. Human Reset
 3. In Everything
 4. Mafia
 5. These Rails Will Bleed
 6. Absolute Power
 7. Write Your Epitaph
 8. Music is Life
 9. Gods Don’t Give A Damn
 10. After The Storm
 11. Alone
 12. Delirium
 13. My Life Back

Line-up:

 • Ivan Giannini – zang
 • Enrico Pistolese – gitaar
 • Dario Radaelli – gitaar
 • Marco Banfi – bas
 • Salvatore Giordano – drums
 • Marco Garau – keyboards

Links: