Dephosphorus – Ravenous Solemnity

Dephosphorus – Ravenous Solemnity
7 Degrees Records, 2014

Grindcore heb ik het liefste een beetje tegendraads en atypisch. De pijlsnelle variant van Gridlink, de melodieuze en kleurrijke invalshoek van Beaten To Death en nu heeft het Griekse Dephosphorus een tweede plaat genaamd Ravenous Solemnity gemaakt die ook niet echt alledaagse grindcore te noemen is.

Het eerste wat opvalt aan deze plaat zijn de vocalen van Panos Agros die ook het grootste gedeelte van de teksten schreef met veel kosmische thema’s. Hij zet een hele hysterische, hoog ingezette, maar ook krachtige schreeuw neer en op Astrocyte Portal wordt er een vocoder ingezet die heel erg goed past bij de sfeervolle muziek van Dephosphorus. Dit Griekse gezelschap maakt muziek waar niet echt een peil op te trekken valt in de positieve zin met flink wat invloeden van blackmetal. De drummer (John Votsis) verdient echt een compliment voor de manier waarop hij alle passages aan elkaar verbindt met een hele soepele drumstijl, ook in de snelle stukken.

Dephosphorus werkt veel met dissonantie à la Deathspell Omega en onregelmatige ritmes. Toch weten de heren dit in goede banen te leiden door er af en toe een heerlijke opzwepende groove in te gooien of een rechttoe rechtaan punkstuk in de muziek te integreren. Zonder deze variatie was Ravenous Solemnity namelijk een vermoeiend album geweest, er gebeurt namelijk veel. Dit is doordachte muziek met een lekker natuurlijk geluid, het album had met zijn speelduur van 43 minuten een tikje korter gekund.

Tracklisting:
Dephosphorus – Ravenous Solemnity

 1. Reversed Into Contraction
 2. There Is A Color
 3. Ancient Drone
 4. Dark On Dark
 5. Astrocyte Portal
 6. Storming The Sloan Wall
 7. False Vacuum
 8. Ravenous Solemnity
 9. Toward The Cold, Mysterious Infinity
 10. Hammer Of Logic
 11. A Fountain Of Daggers
 12. Buried Alive In Obsoloscence
 13. Glorification Of The Anti-Life Equation
 14. Vicious Infinite Regress
 15. The Blood Runs Red

Line-up:

 • Thanos Mantas – Gitaar, Bas
 • Panos Agoros – Zang
 • John Votsis – Drums

Links: