Denizen – Songs From The Kraken: The Georges Sessions

Toen vier jaar geleden hun cd Troubled Waters uitkwam was Zware Metalen niet onverdeeld gelukkig met het resultaat. Te veel te weinig, zoiets. Nu is er Songs From The Kraken: The Georges Sessions, een EP met drie stonernummers. Langer had het ook niet echt moeten duren.

Hun stijl laat zich nog het beste omschrijven als zware, in stoner gedrenkte rock met een Doors-achtige zanglijn eroverheen. Tijdens de riffs werkt dat nog, maar als we bij de refreinen komen draait alles hopeloos in de soep. Dat geeft bizarre resultaten. In het derde nummer krijg je een Lulu-effect: een band die een heavy riff speelt en een zanger (nou ja) die daar drammerig overheen citeert. We weten allemaal wat er van Lulu geworden is.

Dit Denizen moet na al die jaren dringend keuzes gaan maken. Ofwel kies je voor stoner en dan spéél je stoner, ofwel ga je voor psychedelische muziek maar doe dat dan voluit. Aan dit vis noch vlees-gedoe heeft niemand wat. Kraken zijn zeemonsters die schepen meetrekken naar de diepte. Dat mogen ze meteen ook met dit schijfje doen.

Label:

Argonauta Records, 2017

Tracklisting:

  1. The Fall
  2. Holding The Sea
  3. Tambourine Blues

Line-up:

  • Fabien Aletto – Zang
  • Andréas Goumy – Drums
  • Colin Trognée – Bas
  • Georges Pillard – Gitaar

Links: