Demonical – Into Victory

Het zal toch zeker niet nodig zijn om de Zweden van Demonical aan u te introduceren? Al sedert 2006 maakt de band van die typische kettingzaagdeathmetal, uiteraard herkenbaar als de Zweedse stijl. Melodisch, maar toch van voldoende zwaarte voorzien. Na het laatste succesvolle album Mass Destroyer vinden de heren het nodig om een EP met twee nummers als tussendoortje voor te schotelen. Dat duurt slechts acht minuten, maar Demonical mag dat natuurlijk.

De opener is dan ook nog het enige nummer van eigen hand. Into Victory klinkt exact zoals je zou verwachten. Nergens baanbrekend maar gewoon pure onversneden Zweedse death metal. Daar horen gitaarsolo’s bij, evenals een knetterende bas en stevig aangezet drumwerk. Vocalist Charlie Fryksell is sinds 2023 de vervanger van voorganger Christofer Säterdal, maar veel scheelt dat allemaal niet. De woeste brul geeft ook hier voldoende aanleiding om luidkeels mee te schreeuwen, zingen en headbangen. Eigenlijk is dit gewoon een schitterende voortzetting van het voorgaande album.

Het tweede nummer, de Ramones cover Somebody Put Something In My Drink stelt ook niet teleur. Het is evident dat het geheel in een demonische jas is gehuld, maar tegelijkertijd horen we ook de punkachtige vibraties die dit nummer uitademt. De rotte boer aan het einde maakt dit nummer af en brengt ons direct aan het einde van deze korte overwinningstocht. En nu snel de studio in heren! Niet voor een EP van acht minuten, maar een album vol doodse gedrochten. Voor deze ene keer zien we deze te korte EP door de afgekloven vingers.

Label:

Agonia Records, 2023

Tracklisting:

1. Into Victory
2. Somebody Put Something In My Drink (Ramones cover)

Line-up:

  • Charlie Fryksell – Vocalen
  • Eki Kumpulainen – Gitaar
  • Johan Haglund – Gitaar
  • Martin Schulman – Bas
  • Ronnie Bergerstahl – Drums

Links: