Demonic Death Judge – Skygods

Demonic Death Judge – Skygods
Inverse Records, 2012

Waar het album The Descent

bij mij helaas te laat kwam om in 2011 mijn jaarlijst te halen komt Demonic Death Judge met haar opvolger Skygods wel op tijd. Mijn overpeinzingen van de laatste keer zijn gehoord en deze Finnen hebben in Inverse Records een label gevonden en ook komt dit album op vinyl uit.

Skygods ligt in het verlengde van zijn voorganger. Wederom worden we getrakteerd op een portie stoner/doom/sludge met geweldige spacey elementen erin. De zang is niet veranderd en bestaat nog steeds uit de rauwe schreeuw die ik heerlijk vind hierover. Ook weer terug te vinden zijn de geweldige bluesy en overstuurde solo’s. Alles gaat hier ook door een keur aan effecten wat het zo lekker heavy maakt. Als beste voorbeeld hiervan geldt misschien wel het nummer Aqua Hiatus waarbij zelfs de akoestische gitaar overstuurd wordt. Het is overigens moeilijk om dit keer een nummer aan te wijzen, zoals Stick That In Your Pipe And Smoke It op de voorganger, omdat alles van zo’n hoog niveau is.

Wat mij betreft is het album zeker gelijk aan zijn voorganger al is de verrassing er misschien vanaf. Hierom kan ik dan ook niet anders dan een cijfer geven dat bijna gelijk is aan The Descent, ik kijk alweer uit naar de reacties.

Skygods
Tracklisting:

 1. Skygods
 2. Salomontaari
 3. Latitude
 4. Knee High
 5. Aqua Hiatus
 6. Cyberprick
 7. Nemesis
 8. Pilgrimage

Line-up:

 • Jaakko Heinonen – Vocals
 • Saku Hakuli – Guitar
 • Pasi Hakuli – Bass
 • Lauri Pikka – Drums

Links: