Demon Child – Shadow Cult

[b]Demon Child – Shadow Cult[/b]

[img]http://www.zwaremetalen.com/image/demonlogo.JPG[/img]

“Ok, zullen we blackmetal gaan maken?!”
“Ja lijkt me tof, dan noemen we onze band Demon Child, dat is stoer!”
“Hee, je kent Cradle of Filth wel he? Die hebben vette hoezen!”
“Ja Cradle is gaaf, laten we ook zo’n soort hoes nemen voor onze cd! Oh en dan ook zulke muziek spelen!”
Zo zal ongeveer het gesprek verlopen zijn bij het bedenken van deze cd. Tenminste dat was het eerste dat ik dacht toen ik deze cd kreeg…

Demon Child is een Finse band die sinds 2000 bestaat. In 2001 brachten ze een demo uit genaamd “Sorrow cast upon the Angels”, waarna ze werden opgepikt door Sound Riot. De heren van Demon Child spelen zeer melodieuse blackmetal met veel keyboardjes. Nu is het gelukkig niet zo dat het hele geheel hier op drijft, neen ze zijn wel altijd aanwezig, maar nooit overheersend. Zanger Deimos heeft een zeer goede strot en ook de rest van het heerschap heeft de instrumenten goed leren te beheersen.

Lineup:
Deimos: vocals
Pyromaniac: drums & percussion
Charon: guitars & bass
E. Heinonen: keyboards

Het is dus goed gespeelde blackmetal, maar ook niet meer dan dat. Demon Child is gewoon niet vernieuwend en heeft niet iets dat je denk “Ja! Dit is het!”. Dimmu Borgir, Dark Funeral, Cradle of Filth (vooral de tussen stukjes) zijn namen waar ik aan denk terwijl ik deze cd luister. De satanische teksten zijn niet van de lucht en in elk nummer komt minstens 666 keer het woord satan voor. Hartstikke stoer allemaal, maar niet spannend.

1. Intro
2. In darkened world
3. Supreme cuelty
4. The fallen one has arrived
5. The order of the black flame (the fallen one has arrived part 2)
6. Shadow cult
7. Coldblessed
8. Path of fire & blood
9. torch of war

Om even terug te komen op het begin van de recensie, een Cradle kloon? Neen, Demon Child is toch wel een aantal graadjes harder dan Cradle en komt dus meer in de buurt van Dark Funeral/ Dimmu Borgir. Hen zal het album best aanspreken, het luistert lekker weg en heeft af en toe een leuk moment, maar daar is dan ook alles mee gezegt.

webpage: www.demonchild666.cjb.net