Demersal – Death Routines

Op de redactie kwam onlangs een EP binnen met de genreaanduiding ‘blackened screamo/emoviolence’. Doe mij die maar eens, dacht ik. Enfin, hier is de recensie die uiteindelijk meer tijd in beslag neemt dan de speelduur van de totale EP. Dat is één, maar als tweede en belangrijker punt vind ik dat je op basis van ongeveer 10 minuten muziek ook zo weinig kunt zeggen. Vooruit, we gaan uiteraard toch een poging doen voor jullie lezers: Demersal brengt met Death Routines vijf nummers uit en laat de mensheid kennis maken met zijn Deense screamo.

Het viertal is gestationeerd in Kopenhagen en Odense en heeft in het onafhankelijke label 5FeetUnder een partner gevonden dat het materiaal uitbrengt. Van de vijf tracks bestaan er drie uit een korte, krachtige aanpak waarbij de schreeuwerige zang een emotionele lading bevat. Juist, vandaar de verwijzing naar emoviolence. Het promoblad heeft het in ieder geval aan het juiste eind dus. Voor het eerste officiële werk valt op dat de productie lang niet slecht is waardoor alle instrumenten goed hoorbaar zijn en ook van de instrumentbeheersing valt weinig te zeggen.

Met agressief drumwerk, venijnige gitaarpartijen en prima, felle zang levert Demersal geen rommel af. Dat het merendeel van de nummers daarbij onder de twee minuten klokt stilt de honger bij lange na niet natuurlijk. Alleen tijdens de afsluiter Worry pakt de band echt wat uitgebreider uit. Het uiteindelijk resultaat in combinatie met de speelduur zorgt ervoor dat, zoals dat het geval is met bijna alle EPs, de kennismaking vrij snel weer vergeten zal zijn. Dat terwijl de progressie in het overstuurde Suffer For Each Other duidelijk hoorbaar is. Hopelijk herken ik de bandnaam de volgende ronde ook nog want dan zal ik zeker nog eens toehappen.

Label:

5 Feet Under , 2021

Tracklisting:

  1. The Roots Have Grown To Strong Here
  2. Waking Up Into A Fever Dream
  3. Suffer For Each Other
  4. To Decorate The End
  5. Worry

Line-up:

  • Emil Lake – Drums
  • Onbekend – Bas, Zang
  • Onbekend – Gitaar
  • Onbekend – Gitaar

Links: