Demented Are Go – Welcome Back To Insanity Hall

Demented Are Go – Welcome Back To Insanity Hall
People Like You Records, 2012

Dat Demented Are Go er een zware lap op kunnen geven, hoeven we je hier bij Zware Metalen niet te vertellen. Deze oude rotten kropen in 1982 uit hun respectievelijke Cardiffse goten om de jonge maagdelijke zielen te corrupteren met onvervalste, rasechte psychobilly. De band heeft maar liefst zeven jaar op zich laten wachten maar hier is dan eindelijk het nieuwe schijfje van deze klassieke helden.

En wat klinkt deze plaat geweldig! Er is amper wat van de vuile jaren ’80-sound verloren gegaan en het lijkt zelfs alsof de heren de moderne technologie hebben gebruikt om de smerigheid en vetheid van hun muziek zo te finetunen dat het zowaar nog lekkerder swingt dan vroeger. Demented Are Go steekt de muzikale naald diep in je hart om je daarna vol te pompen met greasy adrenaline, je kan niet stilzitten en de plaat moet nog een keertje of drie, vier, misschien zes de ronde doen. Hij werkt echt verslavend deze nieuwe!

De vettige stem in combinatie met het getik en getrek van de contrabas, de gestage drums en foutloze gitaren zorgen voor een extra dimensie die doorheen de hele plaat gedragen wordt. Er valt echter niet erg veel nieuws op deze plaat te ontdekken maar dat is ook niet erg: een band die zo lang weggeweest is zijn we al meer dan dankbaar dat ze hun muzikale hoofd nog eens boven water steken om te laten weten dat de muziek in dit nieuwe millennium niet helemaal ten dode opgeschreven is. Wel brengt de band een ode aan onder meer Q65 en Electric Eels. Beide covers doen zoals te verwachten hun voorgangers eer aan en staan zeer mooi tussen deze tracks. Mijn hart slaakt een kreet van verluchting: Demented Are Go heeft met deze Welcome Back To Insanity Hall laten zien dat ze het nog steeds in de vingers hebben en psychobilly zijn eigen graf nog niet gedolven heeft maar er “alive and kickin'” langs staat, te koppig om het hoofd te bieden!

Tracklisting:

Demented Are Go

 1. Intro
 2. Welcome Back to Insanity Hall
 3. Bodies in the Basement
 4. Retard Whore
 5. Engine Trouble
 6. Falling Up
 7. Epileptic Fit
 8. Devil Says Kill
 9. Gone
 10. Heads on Poles
 11. Out in the Dark
 12. Lucky Charm
 13. The Life I Live (Cover van Q65)
 14. Dark Angel
 15. So Agitated (Cover van Electric Eels)
 16. Another Thing Coming

Line-up:

 • Sparky – Vocals
 • Grischa – Doublebass , B-Vox
 • Holger – Guitar
 • Criss – Damage Drums

Links: